İmamoğlu'ndan skandal talimat! Veri tabanını kopyalayın

İmamoğlu'ndan skandal talimat! Veri tabanını kopyalayın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve başlar başlamaz skandal bir talimata imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yayınladığı genelgede iki müfettişi ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi.

Üst düzey bir devlet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yayınladığı genelgede hiçbir ihbar veya şikayet bulunmadığı halde, müfettişleri ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi.

İnceleme ve araştırmanın dışında, İmamoğlu’nun imzasını taşıyan genelge ile verileri ‘kopyalama’ yetkisi vermesi de dikkat çekti.

ekrem-siyasetcafe-002.jpg

İBB'DEN KOPYALANACAK VERİ TABANINDA YER BİLGİLER

- MİT tesislerinin tüm detayları
- Askeri tesislerin tüm detayları
- Cumhurbaşkanlığı dahil tüm devlet kurumlarının İstanbul yerleşkelerinin detayları da bulunmaktadır.

CHP’Lİ İMAMOĞLU'NUN AMACI NE?

Hiçbir şekilde güvenlik soruşturmasından geçmemiş devlet memuru vasfı olmayan ismi açıklanmayan 3 kişiyi belediyenin tüm veri tabanını kopyalaması için resmi yazı yazan Ekrem İmamoğlu büyük tepki topladı.

Tepki çeken bu hamle hayata geçerse İstanbul'un tüm mahrem ve istihbari bilgileri kopyalanmış olacak ve mazbata iptal edilse dahi bu bilgiler CHP’li İmamoğlu ve kpya yapan ismi cismi belirsiz kişilerde olacak.

AK PARTİ’DEN TEPKİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Güler "Kamu kuruluşunda görevlendirme koşulları bellidir. Belediyemiz müfettişlerinden belediyemiz çalışanlarından veya dışarıdan görevlendirilecek 3 uzman ile belediyemiz ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanlarında her türlü araştırma yapılması... Siz belediye çalışanlarının dışından herhangi bir kişiyi elektronik veri tabanı için nasıl görevlendirebilirsiniz, hangi yetkiyle? Belediye başkanı değil ne olursanız olun. Herhangi 3-5 kişiyi görevlendirebilir misiniz? Kamunun siber güvenliği açısından nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz? Yaptığınız işlem nedir? Dışarıdan sokaktan geçen herkesi çalıştır o zaman" dedi.

“SKANDAL! İMAMOĞLU SUÇ İŞLEMİŞTİR

AK Partili Adalet Komisyonu Başkan Vekili Avukat Yılmaz Tunç da Twitter hesabından tepki gösterdi.

Bu görevlendirmenin suç olduğunu belirten Tunç, ''SKANDAL! Belediye dışından görevlendirilecek kişilere 16 milyon İstanbullunun kişisel verilerini kopyalama yetkisi veren @ekrem_imamoglu 6698 Sy Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ihlal etmiş, TCK’nın 135 ila 140.maddeleri gereğince hapis cezasını gerektiren bir suç işlemiştir'' ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.