İmamoğlu'ndan tarikatlara yeşil ışık Gitti Bekri geldi zikri

İmamoğlu'ndan tarikatlara yeşil ışık Gitti Bekri geldi zikri

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun tarikatlarla ilgili yorumları dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu, önceki akşam HaberTürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu'nun tarikatlarla ilgili yorumları dikkat çekti.

Cemaat, tarikat gibi yapılanmaların çok derin felsefesi olan yapılar olduğunu, bunlarla işbirliği yapacağına dair mesajlar verdi.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Cemaatlerin faaliyetleri var. Bu ülkenin temel değerlerine, bu ülkenin temel duruşununa aykırı davranmadan, kendi özgür alanlarında bir takım faaliyetleri varsa... Bu ülkenin kurumları var. İçişleri Bakanlığı var vs. Bütün bunların iznini almış. Ama kendi duruşuyla buna hizmet ediyorsa, ki yüzlerce yıllık tarikatlar var İstanbul'da, çok derin felsefesi olan...

Bir kısmıyla ben zaten görüşüyorum ama bunların ismini vermem. Burada anlatmak istediğim şu; üç tane vakıfı çek al, beş tane vakıfı çek al. Ben herkese açığım, herkesle işbirliği yaparım ama Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarını birkaç seçilmiş vakfa niye akıtalım? Milyonlarca liradan bahsediyoruz, ne gerek var?

 

Elbette her vakıfla, bu şehrin çıkarına bir takım çalışmalar varsa, yok mu faydalı vakıf, ve bu vakıflar sadece siyaseten CHP'ye yakın değil. Her derneğin, vakfın çok geniş faydalı çalışmaları var. Sadece torpile karşıyım. Herkese eşit mesafede faydalı ilişkiler kuracağız."

 

 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.