İmamoğlu'nun Alevi provokasyonuna 2 ayrı suç duyurusu

İmamoğlu'nun Alevi provokasyonuna 2 ayrı suç duyurusu

Aleviliği ayrı bir din gibi gösteren provokasyonla büyük tepki çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 ayrı suç duyurusunda bulunuldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Nisan'da dağıttığı hediye kolilerde bulunan 'Cumhuriyet ve Demokrasi' adlı kitapçıkta 3 dinin temsilcilerinin yanında Alevileri simgeleyen bir kişinin yer verildiği ilistürasyon tartışma yaratmıştı.

TEPKİ YAĞMIŞTI

Aleviliğin dördüncü bir dinmiş algılanması neden olan ilistürasyona birçok kesimden tepki yağmıştı.

 

foto1-014.jpg

 

ERDOĞAN: KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ulasa sesleniş konuşmasında "Dağıttıkları kitapçıklarla Aleviliği din olarak takdim eden anlayışı, özellikle milletiminin huzurunda telin ediyorum, kınıyorum..." eleştirdiği kitapçıkla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

AVUKAT BİRİNCİ'DEN SUÇ DUYURUSU

Avukat Mücahit Birinci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Dini değerleri aşağılama, halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.

İşte "İBB Başkanlığı tarafında, 23 Nisan vesilesi ile İstanbul'da ikamet eden bazı çocuklarımıza dağıtılan hediye kolilerin içinden çıkan kitapçıktaki, taze dimağlara yapalına algı çalışmaları ve toplumun manevi değerlerini tahkiri fiili"nin işlendiği gerekçesi ile yapılan suç duyurusu.

BİR SUÇ DUYURUSU DA MİLLİ BEKA HAREKETİ'NDEN

Bu arada Milli Beka Hareketi Derneği Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Sami Şen de kitapçığa ilişkin olarak suç duyurusnud bulundu. 

Şen, İBB ve Ekrem İmamoğlu hakkında Kahramanmaraş Adliyesine yaptığı suç duyurusunun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada "23 Nisan 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve basın sorumlusu çalışanları tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve ailelerine inanç, görüş, din, ırk ayrımı içerikli, inanç nedeniyle kin ve düşmanlığa tahrik ve bir dinin en temel unsurunu aşağılama içerikli ve amaçlı broşür dağıtılmıştır. Burada amaç daha yaşama yeni adım atmış çocuklarımızın gerek açıktan gerekse görsel mesajlarla bilinçaltına inanç ayrılığı oluşturmak, İslamiyet'i aşağılamak, Aleviliği İslamiyet'ten ayrı bir din olarak göstermek üzere halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, dini değerleri aşağılamaktır" ifadesini kullandı.

"YAHUDİ'NİN TABURESİ ALTINDA ALLAH LAFZI YAZIYOR"

Şen, broşürde Allah lafzının Arapça olarak Yahudi'nin taburesinin altına yazıldığını da ileri sürerek, "İslamiyet ve Müslümanlar aşağılanmıştır. Buradaki asıl amaç "sizin inandığınız en kutsal değeriniz bizim altımızdadır" mesajı vermektir. Bu yönlü olarak en kutsal değerimizin olan dini değerimizin aşağılanması, böyle bir cesaretin ortaya konulması kabul edilemez. Bunu yapan Ekrem İmamoğlu ve diğer sorumlular hakkında bu gün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu nedenle Ekrem İmamoğlu ve diğer sorumluları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

 

foto-003.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.