İmamoğlu’nun duasını bile silmişler!

İmamoğlu’nun duasını bile silmişler!

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun son yalanı dua üzerine oldu.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun son yalanlarından birisi de dua üzerine kurguladı. Ancak her kesin ulaşıp görebileceği bir konuda bile yalan söylemekten çekinmeyen CHP adayının amacının ne olduğu ise anlaşılmış değil.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, oyların yeniden sayılmasını durduran İl Seçim Kurulu tarafından seçim itirazları devam ederken kendisine mazbata verildikten sonra ziyaret ettiği İBB İtfaiye Müdürlüğü ziyaretinde dua ettiğini ve bunun bile silindiğini iddia etti. Ancak CHP adayının heyecanla şaşkınlıkla ve çok önemli olarak anlattığı bu iddiasının da yalan olduğu ortaya çıktı.

İşte CHP adayının iddiası ve ‘dua etmiştim onu bile silmişler’ dediği yalanı:

CHP adayı İmamoğlu 31 Mart gecesinden sabahına kadar heyecanla, panikle, ısrarla defalarca kameralar karşısına çıkıp seçimi kazandığını derhal mazbatasının verilmesini gerektiğini anlattı. Seçim itirazları başladığında ise CHP heyeti mesai dışında İl Seçim Kuruluna gidererk ve evlerinden gelen Kurul Başkan ve üye hakimi ile 5 dakikada oy sayımını durduruldu. Sabah YSK sayımların devam etmesine hükmetti.

İşte tartışmalar bundan sonra başladı. Geçersiz oyların sayılması ile Yıldırım ile İmamoğlu arasında fark yarıdan aşağı düştü. Araştırmalarla bir çok usulsüzlükler belge ve bilgilerle başvurulan YSK İstanbul seçimlerinin iptaline karar verdi.

İşte bu karar sonrası CHP adayı YSK’ya en ağır hakaretlerle öfke krizine girme sürecine girdi. İmamoğlu artık her meydanda hem YSK hem AK Parti yönetim hem de Binali Yıldırım destekçilerine ‘Bir avuç insan’ demeye başlamış ziyaretlerde vatandaş ile tartışmış katıldığı TV programlarında ve gezilerinde bir çok yalan söylemiş ve bunlar kısa zamanda yalanlamıştı.

İşte CHP İstanbul adayının söylediği o yalanlardan bazıları...

YUNAN GAZETECİYLE FOTOĞRAFI ÇIKTI

İmamoğlu Yunan gazetesinde atılan manşetle ilgili “Haberim bile yok, kıytırık bir gazete” dedi ancak daha sonra İmamoğlu'nun aynı gazeteye röportaj verdiği ve muhabiri ile fotoğrafı ortaya çıktı.

KAMERAMANLAR KOVULDU DEDİ YALAN ÇIKTI

İmamoğlu, geçtiğimiz gün CNNTÜRK'te bir programa katılmış ve programın kameramanlarının işten kovulduğunu iddia etmişti. CNNTÜRK'ten yapılan açıklamada kameramanların işinin başında olduğu belirtildi.

“GOOGLE’YE İMAMOĞLU DENİNCE AK PARTİ ÇIKIYOR”

İmamoğlu Google’a ismi yazıldığında AK Parti’nin reklamının çıktığını söyleyip AK Parti’nin Google’ı satın aldığını söylediği. Google'a ismini yazanlar öyle bir şey göremedi.

CHP adayı Demirtaş'ı tanımadığını söylüyor ancak başka bir programda tanıdığını ve hatta Demirtaş'ın çizgisini beğendiğini söylemişti.

ŞEHİDİ YALANINA ALET ETMEYE KALKTI

CHP adayı görev şehidi itfaiye eri Taner Çebi'yi anma haberinin İBB sitesinden kaldırıldığını söylemişti. Bu da yalan çıktı.

ATATÜRK RESMİNİ GÖTÜREN KENDİ ADAMLARI ÇIKTI

18 günlük mazbatalı döneminde makamının arkasına astırdığı Atatürk resminin kaldırıldığı da yalandı çünkü kendi adamları alıp götürmüşlerdi. Görüntüleri ortaya çıktı...

Ahmet Hakan’ın programında “Ben oyların yeniden sayımı yapılsın diye tavır koydum” dedi ama oyların yeniden sayımı için AK Parti YSK’ya başvurduğunda “Oylar yeniden sayılırsa gözler bulanıklaşır, zihinler bulanır, Batı bunu ayıplar” diye tehditler savurduğunu unuttu.

WEB SİTESİ YALANI

İmamoğlu, web sitesi için 4 yılda 80 milyon lira harcandığını söyledi. Ancak 3 yıllık süreçte 460 iş kaleminin yapımı ile 36 personelin 3 yıllık maaşının yanısıra lisans ücretleri, teknik ekipman, yazlım geliştirme, eğitim kapsamındaki satın almaları da içerin işlemlerin tamamına ödenen ücreti web sitesi için ödenen ücret olarak göstermeye çalışarak bir yalana daha imza attı.

'PONTUS'LU DEDİ YALANI

İmamoğlu Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun yaptığı konuşmayı saptırdı. Göksu'nun tüm Trabzonlulara 'Pontuslu' dediğini iddia etti. Ancak öyle bir söz sarf etmediği video kayıtlarında ortaya çıktı. Katıldığı televizyon programında Göksu'nun öyle bir söz söylemediği söylenince de 'kapatalım bu konuyu' diyerek geçiştirdi.

KILIÇDAROĞLU GİBİ HESAP UZMANI

Geçtiğimiz gün Uğur Dündar’ın sunduğu programa konuk olan İmamoğlu, “İBB’nin bütçe açığı 20 kat artmış 5 yılda. Borçlanma 4.5 kat artmış. Dövizden dolayı 27 milyara gidiyor” iddiasında bulundu. İddiayı yalanlayan İBB açıklamasında, “İBB’nin borç oranı 2014 yılından bugüne 3,34 oranında artmıştır” ifadesini kullandı.

RAKAMLARI ÇARPITTI

İBB’nin sözde "israf Raporu”nu FOX TV'de infografi ve semalarla açıklayan imamoğlu, "3 yılda İBB'nin internet sitesi için harcanan para 80 milyon lira” dedi. Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "3 yıllık süreçte, toplamda 460 iş kaleminin yapımı ile 36 personelin 3 yıllık maaşlarının yanı sıra lisans ücretleri, teknik ekipman, yazılım geliştirilmesi, eğitimler ve bu kapsamdaki satın almaları da keren islerin tamamına ödenen ücreti web sitesine ödenen ücret olarak nitelemek büyük bir yalandır" denildi.

İTİRAZ ETTİ, ETMEDİK' DEDİ

CHP adayı; "Binali bey, gecen hafta dedi ki, 'Bu i$in en temiz$ekli, bütün oyların yeniden sayılmasıydı' dedi, 'Bunu CHP itirazlarla engelledi’ dedi. Niye engellediniz?" şeklindeki hatırlamasına, "Neyi engelledik? Öyle hakkımız yok. Biz itiraz etmedik" iddiasında bulundu. Oysa CHP tüm sayımlara itiraz etti. Hatta CHP’nin başvurusu üzerine 7 ilçedeki geçersiz oyların sayımının durduruldu. Ancak YSK, bu karara yapılan itirazı kabul etti ve sayım yeniden başladı.

AKLINA FİKRİNE NE GELİRSE SÖYLÜYOR

İmamoğlu, "Son 6 yılda sadece bir tek müdürlükte fikir projesi olarak hazırlanan ama uygulanmayan fikir projelerine 226 milyon TL harcandı" dedi. İBB konuya ilişkin mali tablosuna ilişkin verileri paylaşarak imamoğlu'nun iddiasının yine yalan olduğunu ortaya çıkarttı. İBB, "israf değil tam aksine israfı önlemek için yapılan çalışmalardır. 150 den fazla fikir projesi çalışılmış ve birçoğu uygulanmış olup tamamına ödenen ücret iddia edilen 226 milyon TL değil 50 milyon TL civarındadır" açıklaması yaptı.

MAKAM ARAÇLARI İDDİASI BALON ÇIKTI

İmamoğlu iBB'de makam araçlarına ilişkin. "Bir Genel Sekreterin 3 Arabası Olur Mu Ya? Yazlık, Kışlık, Baharlık" dedi. Konuya ilişkin İBB açıklamasında, "İBB Genel Sekreteri'nin üç aracı yoktur sadece 1 araç tahsis edilmiştir" ifadesiyle gerçeği ortaya çıkardı, imamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildiği 2014yılında, 145 araçla yürütülen ulaşım hizmetini 213 araca çıkardığı ortaya çıktı.

13-14 YAŞINDA BAŞÖRTÜLÜ KIZ AĞLAYARAK ‘ADALET’ DEMİŞ

İmamoğlu, Saadet Partisi iftarında, “13-14 yaşında bir kızımız yanıma geldi. Ağlıyor, konuşamıyor. Ağlayarak, bana 'Bu ülkeye adalet gelecek mi başkanım' diye sordu” iddiası da kısa zamanda yalan olduğu anlaşıldı. İmamoğlu bu yalanını bir TV programında bu kızın İmam Hatip’te okuduğunu iddia etti. Ancak böyle bir durum yaşanması halinde iftarda bir çok gazeteci ve TV kamaraları varken ve yine kendi basın danışmanının hiç birinin bu iddia ile hiçbir foto ve video yayınlayamadı.

YILDIRIM’IN SORULARI GÖRMEK İSTEDİĞİ İDDİASI

Ekrem İmamoğlu 1,5 saatlik televizyon programında 3 yalan söyledi. İmamoğlu’nun ortak yayına ilişkin soruların Binali Yıldırım’a verildiği iddiasını İsmail Küçükkaya yalanladı. Binali Yıldırım da yalanladı. CHP Grup Başkanvekili de yalanladı.

TRT’nin kendisini Karadeniz tutunu hiç yayınlamadığı sözleri ise kurum tarafından çürütülen İmamoğlu’nun bir işçinin kendisine çay getirdiği için işinden olduğu savı da havada kaldı.

YILDIRIM'IN TALEBİ OLMADI

Canlı tartışmayı yönetecek gazeteci İsmail Küçükkaya Fatih Altaylı’nın Habertürk TV’deki canlı yayınına telefonla bağlanarak iddiayı yalanladı. Küçükkaya, “Birincisi ben gerçekten günlerdir Ekrem İmamoğlu ile konuşmadım. İkincisi daha hazırlanmış hiçbir soru yok. Üçüncüsü Binali Yıldırım’ın benden böyle bir talebi olmadı, olamaz. Dördüncüsü açık oturuma ilişkin henüz hiçbir soru hazırlanmadığı gibi hazırlanma aşamasında, sonrasında, yayından önce de hiç kimsenin bunu benim dışımda bilmesi mümkün değil. Kimseye vermem ben onları” dedi.

İSTANBULLULAR BUNU HAK ETMİYOR

Binali Yıldırım ise Twitter'dan konuya ilişkin iki paylaşım yaptı. Yıldırım, “CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili 'Binali Yıldırım soruları istemiş, bana bilgi geldi' diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde 'Öyle değilse yanlış anlamışım' diyor. Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir” ifadelerini kullandı.

TRT BENİ HİÇ YAYINLAMADI

İmamoğlu'nun ikinci yalanı, TRT'ye yönelik oldu. İmamoğlu, "TRT kurumu, TRT ya. Benim vergilerimle, sizin vergilerinizle maaş alıyor orada binlerce insan. Düşünsenize, Ekrem İmamoğlu bütün Karadeniz'i gezdi, sadece VIP olayı tek haber. Niçin? Bu üzücü değil mi?" iddiasında bulundu. İmamoğlu'na cevap TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan'dan geldi. Bostan, iddiaya TRT Haber'da yayınlanan İmamoğlu'nun Karadeniz turu ve mitinglerine ilişkin videoyu paylaşarak cevap verdi. Haberde İmamoğlu'nun Ordu, Giresun ve Trabzon temasları aktarılıyor ve vatandaşlara yaptığı 'oy kullanın" çağrısına yer veriliyor.

ÇAY GETİRMEYİ BİLE YALANINA ALET ETTİ

Yine aynı programda İmamoğlu, “Bana çay getiren, oranın personeli, Sultanbeyli'ye sürülür mü? Ben 18 günde bir kişi almadım, bir kişi çıkartmadım” dedi. Daha önceden de aynı iddiayı gündeme getiren İmamoğlu'na İBB Beyaz Masa resmi hesabından, “CHP adayının dün katıldığı bir yayında 'Bana çay getirdi diye İBB personelini Sultanbeyli’ye sürdüler' şeklindeki iddiası tamamen asılsızdır. 18 gün boyunca Beylikdüzü Belediyesi’ndeki personeli olan Coşkun Dilli kendisine hizmet etmiştir” açıklamasını yaparak İmamoğlu'nun yalanını ortaya çıkarttı.

VALİYE İT DEDİ YALANLARKEN BASİTLİK DİYEREK HAKARET ETTİ

CHP adayı Ekrem İmamoğlu Bayramda bile öfke patlaması dinmedi. Sözde bayram ziyareti diye seçim şovuna dönüştürdüğü Ordu’dan İstanbul’a dönüşte VİP ısrarı üzerine Ordu Valisine ‘itlik yapmıştır’ diye küfretti. İmamoğlu öfke kontrolü için ortadan kaybolduğu üç gün sonra küfrü inkar ederken Valiye ‘Basitlik yaptı’ dediğini söyleyerek yeniden hakaret etti. CHP adayının Valiye it dediğine dair video sonradan yeniden yayınlandı. Ordu Valisi CHP adayına dava açacak.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.