İmamoğlu'nun İlim Yayma Vakfı üyeliğinden çıkacağı açıklandı

İmamoğlu'nun İlim Yayma Vakfı üyeliğinden çıkacağı açıklandı

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'nun ilim yayma cemiyetine üye olduğunu doğruladı, "üyelikten çıkacak, haberimiz yoktu" dedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu'nun  İlim Yayma Vakfı'nın 'kurucular listesi'nde yer almasına ilişkin açıklamada bulundu.

 

DERNEĞE ÜYE OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ 

 

"Vakfın duyurusunda da yer aldığı üzere, 1973 yılında söz konusu vakfın kuruluşunda İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve Müftüsü'nün yer alması dolayısıyla bu makama gelenler daha sonraki dönemlerde de doğal olarak vakfın kurucu üyesi sayılmış" diyen Ongun, "Belediye başkanının kim olduğundan bağımsız olarak bu uygulamayı devam ettirmişler, bu konudan hiçbir şekilde haberimiz yoktu" dedi.

 

Ongun, dün basına ve sosyal medyaya yansıyan bilgilendirme belgesinin kendilerine ulaşmadan servis edildiğini belirtirken, Ekrem İmamoğlu'nun söz konusu "kurucu üyelikten çıkacağını" dile getirdi.

İmamoğlu, vakfın kurucular listesinde 52. sırada yer alıyor.

 

Siyasetcafe yazarı, gazeteci Celal Eren Çelik’in haberi gündeme bomba gibi düştü.

Atatürkçü kimliği ve vakıflarla ilgili eleştirileri ile seçimlere giren İmamoğlu’nun, yandaş vakıf dediği ve İslami kimliği olduğu bilinen İlim Yayma Vakfına üye olduğu ortaya çıktı.

 

İMAMAOĞLU TAKİYE Mİ YAPIYOR?

 

Seçimlerden önce vakıflara aktarılan yardımları her konuşmasında eleştiren ve seçilirsem bu vakıflara ödenen paraları keseceğim diyen İmamoğlu’nun takiye yaptığı iddia ediliyor.

Süleymancılara ait kuran kursunda çekildiği iddia edilen bir fotoğrafı ile gündeme gelen İmamoğlu’nun gerçek siyasi kimliği ise belli değil.

Adeta ikinci bir Atatürk gibi kurtarıcı olarak topluma sunulan İmamoğlu’nun aslında siyasal İslam ile iç içe olduğu ortaya çıktı.

ekrem-001.JPG

ODA TV İMAMOĞLUNU AKLAMA PEŞİNDE

 

Seçimlerin öncesinden başlayan İmamoğlu-Oda Tv yakınlığı biliniyor. Oda Tv, Celal Eren Çelik’in ortaya çıkardığı “Ekrem İmamoğlu’nun İlim Yayma Vakfı Üyesi” olduğu gerçeğinin üstünü örtmeye çalışarak, Ekrem İmamoğlu’nu aklamaya uğraşıyor. Ancak, bu aklama haberinde yayınladığı belge bile, Celal Eren Çelik’in iddialarını doğruluyor.

Yani, Güneş balçıkla sıvanmıyor.

 

İlgili haber; 

imamha.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.