İmamoğlu'nun koronavirüs kararı tepkilere yol açtı

İmamoğlu'nun koronavirüs kararı tepkilere yol açtı

Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri alınıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun KİPTAŞ için aldığı koronavirüs kararı ise büyük tepki çekti. Vatandaşlar "Alay mı ediyorsun" çıkışında bulundu.

Türkiye'de 11 Mart'ta ilk vakanın görülmesi üzerine bütün yetkili merciler vatandaşlara #evdekal çağrısında bulundu. Ancak iş yerlerin kapanması ve insanların yaşamdan çekilmesi sonucu ekonomik sıkıntılar baş göstermeye başladı. Devletin yetkili kademeleri bu sıkıntıları aşmak adına vatandaşlara belirli kolaylıklar getirme kararları aldı. 

İMAMOĞLU KİPTAŞ ÖDEMELERİ ERTELEDİ
Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yönetimindeki KİPTAŞ da Silivri 3. Etap Sosyal Konut Projesi'nin nisan-mayıs ara ödemeleri, Çatalca Sosyal Konut Projesi'nin nisan-mayıs taksitleri, Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projesi'nde (Locamahal) dönüşüme tabi tutulan hak sahipleri için nisan-mayıs borçlandırma taksitleri ertelediğini açıkladı.

VATANDAŞLARA BÜYÜK ŞOK!
Taksitlerin ertelenme kararı vatandaşları sevindirirken telefonlarına gelen mesajla büyük şok yaşadılar. Nisan ve mayıs ayında ertelenen ödemeler haziran ve temmuz aylarında çift taksit olarak ödeneceği bildirildi. KİPTAŞ'tan gelen SMS'te "Küresel boyuttaki salgın hastalık nedeniyle Silivri 3. Etap Projesi Nisan taksiti Haziran taksitiyle birlikte, Mayıs ayındaki taksit ve ilave peşinat Temmuz taksitiyle birlikte faizsiz ödenemebilecektir. Haziran ve sonraki taksitler zamanında ödenmeye devam edecektir" yazıyordu.

 

kiptas.jpg

 

BEYAZ MASAYA ŞİKAYET YAĞDI
Alınan bu kararla mağdur olan vatandaşlar "Alınan kararın hiçbir mantığı yok. İki ay ara verilemeli sonra kaldığı yerden devam etmeliydi" ifadelerini kullandı. Projeler için ara ödeme dönemlerinin de geldiğini de söyleyen vatandaşlar KİPTAŞ'ı 153 BEYAZ MASA'ya şikayet etti. "Hiçbir mantığı yok. Haziran ve Temmuz aylarında 5418 TL ödenecek artı temmuz ayında 19500 TL ödenecek. Nisan Mayıs ayında ekonomik zorluk çekecek vatandaş Haziran Temmuz da bir anda refaha mı erecek? Bir yerden ekstra para mı gelecek? O yüzde hiçbir mantığı yok. Olması gereken tüm taksitlerin 2 ay ertelenmesiydi." yorumlarında bulundu. Başka bir vatandaş ise "Ödemeler için ertelemeye gerek yok bence. Haziran ve Temmuzda 5408 lirayı adam nasıl ödeyecek. Alay mı ediyorsunuz sayın İBB" diye isyan etti.

 

kiptas1.jpg

 

 

kiptas2.jpg

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.