İmamoğlu'nun kurucu üyesi olduğu İlim Yayma vakfı başkanı hayatını kaybetti

İmamoğlu'nun kurucu üyesi olduğu İlim Yayma vakfı başkanı hayatını kaybetti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kurucu üyesi olduğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Beykoz eski Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek hayatını kaybetti.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Beykoz eski Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek hayatını kaybetti.

Uzun süredir hastanede tedavi gören ve bugün hayatını kaybeden Yücel Çelikbilek'in cenaze namazı Çamlıca Camii'nde saat 15.00'da kılınacak.

 

ilim-yayma-heyeti-baskani-yucel-celikbilek-siyasetcafe.jpg

Yücel Çelikbilek

 

İMAMOĞLU KURUCU ÜYELERİ ARASINDA

 

Gazeteci-Yazar ve siyasetcafe.com köşe yazarı Celal Eren Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İlim Yayma Vakfı’nın kurucusu olduğunu açıklamıştı.

İmamoğlu, seçimlerden önce hiçbir vakıf ile ilişkisi olmadığını, vakıflara para aktarılmasının doğru olmadığını defalarca tekrarlamıştı ancak Çelik'in ortaya çıkardığı belgeler İmamoğlu'nun bu sözlerini yalanladı.

 

ic-belge-imamoglu-2.jpg

 

İŞTE CELAL EREN ÇELİK’İN İMAMOĞLU HAKKINDA YAZDIĞI YAZI VE BELGELER

 

'Evet efendim malumunuz yerel seçimler öncesinde İstanbul'da seçim yarışı kızıştığında en önemli konu başlıklarından bir tanesi de yandaş vakıf ve derneklere İBB'den aktarılan milyonlar konusuydu...

Hatırlarsanız Ekrem İmamoğlu da özellikle Binali Yıldırım ile katıldığı canlı yayında bu vakıflara aktarılan rakamları gündeme getirdi.

İmamoğlu'nun seçim kampanyasını en önemli sloganlarından birisi de "Vakıflara ve derneklere hizmet dönemi bitti" olmuştu...

Aynı İmamoğlu mazbatası iptal edildiğinde ilk seçimin hemen arkasından meydanlarda "Beni yandaş vakıflar ile mücadele edeceğim için istemediler" demişti.

Bu yandaş vakıflardan belki de en önemlisi ise İLİM YAYMA VAKFI'ydı.

Zira bu vakıf Siyasal İslam'ın siyasal ve ticari kadrolarını oluşturan İlim Yayma Cemiyeti'nin devamıydı.

İLİM YAYMA VAKFI'nın kurucular kurulunda başta Recep Tayyip Erdoğan,Bilal Edoğan,Abdullah Unakıtan,ÜLKERF AİLESİ,Tİ,VNİKLİ AİLESİ,TOPBAŞ AİLESİ mensupları bulunmakta.Adeta bir "Yeşil" yıldızlar geçidi...

Şimdi bu güzide vakfımız ne yapıyor 1973 yılında vakfı kurarken? Nüfuz sağlamak için vakıf senedine bir madde ekliyor: "İstanbul Valisi,İBB Başkanı ve İstanbul Müftüsü vakfın doğal üyesi olur" diye bir madde ekliyor

Tabii bir vakıf nasıl kafasına göre valiyi,müftüyü belediye başkanını üyesi yapar orası da ayrı mesele ve bunu da yazacağız lakin sıkıntı bu isimlerin onayını alıp almadıklarında...

Bu arada belirtelim AKP yönetimindeki yıllarda İLİM YAYMA VAKFI İBB'den tam 9.365.326 TL "Ayni yardım" da alıyor...

Vakfın Mütevelli Heyet, Başkan vekili Bilal Erdoğan...

krem İmamoğlu İBB Başkanlığı'na seçilince tabii bizler de sözünü tutarak bu yandaş vakıflar ile mücadele etmesini bekliyoruz.İmamoğlu da bazı vakıfların protokollerini iptal ederek olumlu bir adım atıyor...

 

Ancak işler İLİM YAYMA VAKFI'na gelince değişiyor...

 

İLİM YAYMA VAKFI 05.12.2019 tarihinde İBB'ye bir yazı ile vakfıjn doğal üyesi olduğunu bildiriyor... İBB yetkilleri bu vakfı biliyor,yapısını biliyor ama "Ne münasebet?" demiyor

Buyurun bu da ODA TV'nin yayınladığı İLİM YAYMA VAKFI tarafından İBB'ye gönderilen "Resmi Bilgilendirme Yazısı"...

 

ic-belge-imamoglu-min-001.jpg

 

Ekrem İmamoğlu bu vakıf kendi vakıf senedine öyle yazmış diye bu"TABİİ ÜYELİĞİ"kabul etmek zorunda değil. Zaten bu her şeyden önce "TARAFSIZLIK İLKESİNE" aykırı.Ama İmamoğlu bu bilgilendirmeye rağmem "Hay hay" deyip ismini İLİM YAYMA VAKFI listesine yazdırıyor,müdahale etmiyor.

Şimdi gelelim şu "Yaş" mevzusuna...Yani vakıf kurulurken Ekrem İmamoğlu daha 4 yaşındaydı savunmasına..Bir de onu çökertelim...

Haberi http://gazzetta9.com haber sitemizden yayınlamadan önce görüştüğümüz İLİM YAYMA VAKFI yetkililerine bu konuyu sorduk... Zira vakfın kuruluşu 1973 ama kurucular kurulu ve mütevelli heyet başkanvekili Bilal Erdoğan 1981 doğumlu!

Vakıf yetkilileri bize "Biz vakıf gtenel kuruluna her yıl tavsiye edilen isimler getiririz.Genel kurulun kabul ettiği isimler o listeye eklenir" şeklinde durumu açıkladılar.

Yani özellikle TELE1'de yayınlandığı gibi " Vakıf kurulurken İmamoğlu 4 yaşındaydı ama..." şeklindeki savunma böylece çöküyor.Dediğimiz gibi İmamoğlu yine 4 yaşında,Bilal Erdoğan da aynı listede ama vakıf kurulurken Dünya'ya gelmemiş!

Şimdi önce İBB yetkililerine soralım:İLİM YAYMA VAKFI size konu ile ilgili resmi bilgilendirme yazısı gönderdi mi? ve bunu kabul ediyor musunuz? Evet.Bu vakfın yapısını biliyor musunuz?Evet. Peki nasıl oluyor da"Süreç dışımızda gelişti" şeklinde bir açıklama yapabiliyorsunuz?

İBB yetkilileri bu komik ve inandırıcılıktan uzak açıklama ile aklımızla dalga mı geçiyor?

 

Şimdi gelelim Sn.Ekrem İmamoğlu'na sorularımıza:

 

Sn.Ekrem İmamoğlu; İLİM YAYMA VAKFI'nın tabii üyeliğini kabul etmek gibi bir zorunluluğunuz yokken, bu vakfın vakıf senedci vasıtası ile yaptığı bu emrivakiyi neden kabul edip adınızı o listeye yazdırdınız?

Sn.Ekrem İmamoğlu ; İLİM YAYMA VAKFI AKP döneminde İBB'den 9.365.326 TL "Ayni" yardım aldı.Sizin de seve seve "Tabii üyeliğini" kabul ettiğiniz bu vakfın İBB ile protokolleri iptal edildi mi? İptal edilecek mi? Yoksa yeni protokol yapılacak mı?

Sn.Ekrem İmamoğlu; yarın birgün taciz olayları ile gündeme gelen ENSAR VAKFI da "Vakıf senedimize madde ekledik artık İBB Başkanları doğal üyemiz" diye size bildirim yapsa oraya da tabii üye olacak mısınız?

Yok ENSAR'a yahut başka vakfa bu şekilde üye olmayacaksanız İLİM YAYMA VAKFI'na neden "Tabii üyeliği" kabuyl ederek kurucular kurulu listesine adınızı eklediniz ? İLİM YAYMA VAKFI'nın bilmediğimiz özel bir durumu mu var?

Sn.Ekrem İmamoğlu; "Tabii üyeliğini" kabul ettiğiniz İLİM YAYMA VAKFI aynı zamanda çok önemli iş insanlarını da bünyesinde barındırmakta. Yarın öbür gün bu iş adamları hak ederek dahi İBB'den ihale alırsa ortaya şaibe ve soru işaretleri çıkmayacak mı?

Sn.Ekrem İmamoğlu; hani "Vakıflara hizmet dönemi" bitmişti.Böyle mi mücadele ediyorsunuz?

Sn.Ekrem İmamoğlu; yarın bir gün birisi çıksa ve "AKP'nin tek bir yolsuzluk dosyasını açıklamadınız.Bunun sebebi İLİM YAYMA VAKFI'ndaki "Tabii üyeliğiniz mi?" diye sorsa ne cevap vereceksiniz?

Sn.Ekrem İmamoğlu, sizden size umut bağlamış tüm seçmenler aşağıdaki liste ile ilgili bir açıklama bekliyor.Kızınıza aldığınız kırtasiye ürünü alışverişine bile kamera ile gidip bizi bilgilendiren (!) siz bir açıklama yapacak mısınız?

Şimdi gelelim hala "Ne var bunda canım bu üyelik makama veriliyor" falan gibi absürd şekillerde savunma yapmaya çalışan "Fanatiklere"...

CHP'nin hiç bir belediye başkanı İLİM YAYMA VAKFI gibi bir vakfın "tabii üyeliğini" kabul edemez, o listeye adını yazdıramaz... Hele bunu "Yandaş vakıflar ile mücadele edeceğim" diyerek seçildikten sonra hiç yapamaz...

Olay ortada,haber ortada, belgeler ortada... Burada İLİM YAYMA VAKFI'nın resmi bilgilendirme yazısı gelir gelmez İmamoğlu ve ekibinin "Ne münasebet" diyerek bunu reddetmesi hatta bu reddi resmi yazı ile İLİM YAYMA VAKFI'na ileterek kayıt altına alması gerekiyordu...

Kimse durumu "Normalleştirmeye" ve "Savunmaya" çalışmasın... Hele hele İBB yetkilileri "Süreç bizim dışımızda gelişti" diyerek belgeler ile çürütülen şekilde aklımız ile dalga geçen komik açıklamaları bıraksın...

Son lafım da "Bu mu Türkiye'yi sallayacak haber" diye yorum yazanlara... Açın bakın bakalım tüm haber sitelerinde hangi haber konuşuluyor...

Sallantı oldu ama siz ısrarla hissetmek istemiyorsunuz.Ama bugün bu sallantıyı duymak istemeyenler yarın "çatı tepelerine çöktüğünde" ses çıkaracak durumda olmayacaklardır...

Bizi okuyan yahut daha sonra okuyacak tüm dostlara bin selam olsun derken ideolojik körlüğün bir yana bırakılmasını ve somut olgu,bilgi ve belgeler üzerinden objektif değerlendirme yapılması gerektiğini de hatırlatıyoruz...

Ve klasikleştiği şekli ile bitiriyoruz floodumuzu: "Takdirleriniz beğenilere,beğenileriniz RT'lere yolculuk etsin..."

 

YÜCEL ÇELİKBİLEK KİMDİR?


 

1951 yılında Kars’ta doğdu.

1956 yılından beri Beykoz’da oturuyor.

Gümüşsuyu Fatin Hoca İlkokulu’nu, Beykoz Ortaokulu’nu, Kadıköy Ticaret Lisesi’ni, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile Mahalli İdareler Enstitüsü’nü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde mahalli idarelerle ilgili yüksek lisans çalışması yaptı.

1985 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından İlim Yayma Cemiyeti’nin, 2002–2004 yılları arasında başkanlığını üstlendi. Kurucu üyesi olduğu İlim Yayma Vakfı’nın da başkanlığını sürdürmektedir.

1989–1994 yılları arasında Refah Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı yaptı.

1994 yılında Beykoz Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde Beykoz’un her köşesinde önemli hizmetlerin yapılmasının yanı sıra, borçsuz bir belediye devretti.

1999 yılından itibaren 10 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde Başkan Danışmanı ve Yerel Yönetimler Koordinatörü olarak görev yaptı.

15 seneyi aşkın yerel yönetim tecrübesiyle birçok başarılı projeye imza attı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kurucuları arasında yer aldı. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2014 Yerel Yönetim Seçimlerinde Beykoz tarihinde bir ilki başararak tekrar belediye başkanlığına seçildi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.