İmamoğlu'nun Özel kalem müdürü Bölücü Vakfın elemanı çıktı

İmamoğlu'nun Özel kalem müdürü Bölücü Vakfın elemanı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne atadığı Yavuz Saltık ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne atadığı Yavuz Saltık ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı.

İmamoğlu'nun son dönemlerde yaptığı atamalarda ön plana çıkan Saltık'ın ABD devletinin “renkli devrimler” örgütleme örgütü National Endowment for Democracy (NED)'nin çalışanı olduğu ortaya çıktı.

yusuf-saltik-siyasetcafe.png

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri İmamoğlu'yla birlikte çalışan ve yeni görevinde de İmamoğlu'nun yurtdışı ve yurtiçi tüm programı, görüşmeleri ve randevularını organize edecek olan Saltık'ın özgeçmişinde Arı Heraketi üyeliği, International Republican Institute (IRI), National Democratic Institute (NDI) Konrad Adenauer Vakfı gibi yabancı sivil toplum kuruluşları bulunduğu saptandı. 

Beylikdüzü Belediyesi’nin resmi web sayfasının geçmiş yılları tarandığında Yavuz Saltık’ın iki farklı özgeçmişi çıkıyor. 

Eski tarihli özgeçmişte bu kuruluşlar yer alırken, mevcut özgeçmişte bu kuruluşlar çıkartılmış. Ancak Yavuz Saltık'ın sosyal medya hesaplarında bu kuruluşlar yer almaya devam ediyor.

yavuz-saltik-siyasetcafe10.jpg

İSTİHBARAT TOPLUYOR

Yavuz Saltık'ın özgeçmişinde yer alan IRI ve NDI, Amerikan Demokrasi Vakfı (NED)'na bağlı olarak çalışıyor. ABD'nin Reagan’ın Başkanlığıyla 1980’de başlattığı demokrasi, insan hakları ve özgürlükler maskesiyle her türlü etnik, dini bölücülüğü fonlayarak ulus devletleri hedef almak için oluşturduğu kuruluşların başında NED geliyor.

İstihbarat topluyor, para karşılığında ajan devşiriyorlar. Dağıttıkları para ise Amerikan ederal Bütçesi’ne ait. Vietnam, Laos, Myanmar gibi ülkelerde 25 yıl CIA adına görev yapan Ralph Mcgehee, anılarını yazdığı, "Deadly Deceit My 25 Years in the CIA" isimli kitabında, ABD Kongresi tarafından kurulan NED hakkında şunları söylüyor:

“CIA, yabancı ülkelerde iç karışıklığa yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda bir çok işlevi, NED fonuna transfer ederken örtülü yürütülen operasyonlara ek olarak 'Uluslararası Kalkınma Ajansı' ve 'Birleşik Devletler İstihbarat Ajansı'nı da NED ile koordineli çalıştırdı."

NED'in başını çektiği bu kuruluşlar fonladığı hükümet dışı kuruluşlarla (Non-Governmental Organizations-NGO) ulus devletleri bu gruplara karşı hedef haline getiriyor. ABD Kongresi karar alıyor, para AID (Amerikan Yardım Teşkilatı) veya NED’e veriliyor; AID veya NED ise, doğrudan veya NED’e bağlı aracı kuruluşlar üzerinden yerellere aktarıyor.

NDI ve IRI'ya Yugoslavya'nın bölünme sürecinde de rastlanabiliyor. 1999'da Amerikan Kongresi, Sırbistan’ın ‘demokratikleştirilmesi’ amacına 35 milyon dolar tahsis etmişti. Bu fonları dağıtma görevinin öncelikle IRI’ye ve NDI’ye, yani National Democratic Institute’e verildiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye’de Uygur ayrılıkçı faaliyetlerini de NED mli olarak destekliyor.

yavuz-saltik-siyasetcafe100.jpg

KAYNAKLARI AYNI

NDI internet sitesinde 1983 yılından itibaren 130'dan fazla ülkede faaliyet yürüttüğünü açıklıyor. NDI nasıl finanse edildiğini şu cümleyle açıklıyor: "Ulusal Demokratik Enstitünün programları, NED, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, ABD Dışişleri Bakanlığı, diğer uluslararası kalkınma ajansları ve özel bağışlar da dahil olmak üzere 160'dan fazla kuruluş tarafından desteklenmiştir."

IRI da 1983'te kurulmuş bir kuruluş. Sitesinde 100'den fazla ülkede faaliyet yürüttüğünü açıklayan IRI'nın yönetim kurulunda ABD'li senatörler de yer alıyor. IRI da NDI gibi aynı kaynaklardan finanse ediliyor. Sitede konuyla ilgili şunlar yer alıyor: "ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, NED, bir dizi Avrupa vakıf ve yardım kuruluşu ve diğer Batı ülkelerinden ve Birleşmiş Milletler'den hibe yoluyla fon alır.”

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.