İmamoğlu'nun yerel seçim öncesi 3 seçenekli yol haritası! Haftaya açıklayacak

İmamoğlu'nun yerel seçim öncesi 3 seçenekli yol haritası! Haftaya açıklayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içinde başlattığı değişim mesajları ile yeni bir yol çizmiş olsa da, hala net bir şekilde genel başkanlık adaylığını açıklamadı.

Yerel seçimlere az bir zaman kala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı da belirsizliğini koruyor. İmamoğlu'nun attığı adımlar büyük bir merakla takip edilirken, önünde üç seçenek olduğu değerlendiriliyor.

Ekrem İmamoğlu, seçim yenilgisinin ardından CHP içinde değişimin fitilini ateşleyen isim haline geldi. Ancak henüz açıkça CHP genel başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapmadı. İmamoğlu'nun İBB başkanlığına yeniden aday olabileceği, genel başkanlık mücadelesi verebileceği veya İBB'nin başında kalıp Özgür Özel'i CHP'nin başına getirerek ortak bir yol izleyebileceği öngörülüyor.

 

HER YOLUN BİR ZORLUĞU VAR

 

İBB başkanlığı veya CHP genel başkanlığı arasında bir yol ayrımında olan Ekrem İmamoğlu'nun önündeki üç seçenek de zorlu görünüyor. İsmail Saymaz'ın Sözcü gazetesinde yer alan haberine göre, ilk yol İBB başkanlığına aday olmak. Ancak İmamoğlu'nun kazanmak için ittifak oylarına da ihtiyacı olacak.

İkinci yol ise CHP liderliğine aday olmak. Bu da kurultayda açıkça Kılıçdaroğlu ile yarışmak anlamına gelir. Ve şu an için gerekli olan delegelerin çoğunluğu Kılıçdaroğlu'ndan yana görünüyor.

Üçüncü yol ise Özgür Özel ile ortak bir yol izlemekten geçiyor. Kulislerde İmamoğlu'nun değişimin fiili lideri olduğu, ancak İBB'yi teslim etmemek adına CHP'nin genel başkanlığını Özel'in üstlenebileceği senaryosu sıkça dile getiriliyor.

 

HAFTAYA AÇIKLAYACAK

 

Seçim ve kurultay öncesinde zamanın daralmasıyla birlikte, İmamoğlu, üç senaryodan birini tercih ederek 1 hafta içerisinde yol haritasını kamuoyu ile paylaşacak. 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.