IMF erken seçim için ne dedi ?

IMF erken seçim için ne dedi ?

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasını olumlu buldu. Thomsen konu hakkında “Seçimlerin erken yapılması umarım piyasalardaki tüm belirsizliği giderir.” dedi.

Türkiye ekonomisi ile ilgili gelen sorulara yanıt veren Poul Thomsen, “Türkiye'de geçen sene kısmen genişlemeci politikalar sayesinde çok  güçlü bir büyüme gördük. Ekonomiyi destekleyen politikalar darbe girişiminden  sonraki belirsizlik nedeniyle yerindeydi. Politika reaksiyonu bence makuldu.” dedi. Türkiye ekonomisinin son zamanlarda potansiyelinin üstünde olduğunu da dile getirerek çok hızlı büyümenin aşırı ısınma riskini de doğurabileceğine dikkat çekti.


Konuyla ilgili olarak Thomson, “Türk ekonomisinin aşırı ısındığına dair açık işaretler  görüyoruz. Bunu siz de hedefin oldukça üstünde seyreden enflasyonda ve cari  açıkta görebilirsiniz. Bu nedenle, bizim tavsiyemiz para politikasının  sıkılaştırılması oldu.” diyerek konuya açıklık getirdi.
 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.