İmralı’dan mektup getirdi mi? Beşir Atalay’dan flaş açıklama

İmralı’dan mektup getirdi mi? Beşir Atalay’dan flaş açıklama

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çok konuşulacak mektup açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar;

Van Milletvekili Atalay, İmralı’dan eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a mektup getirdiği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Atalay, 2010 yılında İmralı’dan Selahattin Demirtaş’a mektup getirdiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti.

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, yargılandığı davada, “Hükümetten bir bakan referandumda evet dememiz için İmralı’dan Öcalan’dan talimat mektubu getirdi” demişti.

“NE BEN NE DE…”

Beşir Atalay, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Son günlerde çeşitli köşe yazıları ve yorumlarda HDP’li Selahattin Demirtaş’ın savunmasındaki, ‘bakanın kendisi İmralı’dan bana yazı getirdi.’ şeklindeki ifadesinden hareketle şahsımın 2010 yılında İmralı’dan Demirtaş’a mektup getirdiğim ima ve iddia edilmektedir.

Bu ima ve iddiaların tümü gerçek dışıdır. Ben Demirtaş’a hiçbir zaman bir yazı veya mektup vermedim. Diğer taraftan hükümetimizden ne ben ne de siyasi konumdaki bir kişi İmralı’ya gitmiş veya İmralı ile görüşmüştür. O işleri devletimizin ilgili kurumları yürütmüştür.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.