İnanların patronu her yerde aranıyor Kaçmadım demişti ama...

İnanların patronu her yerde aranıyor Kaçmadım demişti ama...

Aralarında Dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner ve şarkıcı Nihat Doğan'da bulunduğu 169 kişi FETÖ'ye üye olduğu iddia edilen İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan'a tapu davası açtı.

Türkiye'de yaklaşık 220 proje gerçekleştiren İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan FETÖ'ye üye olduğu iddiası ile mal varlıklarına el konulunca yurt dışına kaçmıştı.

Şirketin sadece bankalara olan 215 milyon lira borcundan dolayı yapımı devam eden inşaatlara el konulunca aralarında birçok ünlü sanatçı ve iş adamının da bulunduğu 169 mağdur çareyi mahkemelerde aramaya başladı.

SEMİH SAYGINER VE NİHAT DOĞAN'DA MAĞDUR

İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne dava açanlar arasında ünlü şarkıcı Nihat Doğan ve Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner'de bulunuyor. İnanlar İnşaat'ın Sarıyer'deki konut projesinden daire satın alan ünlüler satış bedelini ödemelerine rağmen dairelerini alamadı.

Bunun üzerine adli makamlara başvuran mağdurlar söz konusu dairelerin üzerinde bulunan hacizlerinin kaldırılarak kendilerine tescillenmesini aksi takdirde ödenen bedelin faizi ile teslim edilmesini talep etti.

TAPULAR REHİN KALDI

Serdar İnan yurt dışına kaçtıktan sonra şirketin kapısına kilit vurulduğunu açıklamış ve şirketinin iflasını istediğini söylemişti. İflasın ardından alacaklarını tahsil edemeyen bankalar İnanlar İnşaat'a ait olan evleri ipotek altına aldı. Parasını ödedikleri halde dairelerini alamayan mağdurlar ise hem bankalara hem de Serdar İnan'a karşı hukuk mücadelesi veriyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.