İnce 'CHP iktidar olamaz'

İnce 'CHP iktidar olamaz'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine oy veren delegeleri aşağıladığını öne sürerek, "Makarnacı, kömürcü diye seçmeni aşağılayan bir yapı var Türkiye'de. Makarna, kömür veriyormuş, insanlar da AKP'ye oy veriyormuş. Bu seçmeni aşağılayan mantıkla delegeyi aşağılayan mantık aynı mantık. Bu mantıktan iktidar çıkmaz" dedi.

 

CHP Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Muharrem İnce çiçeklerle karşılandı. Kurultayda kendisiyle birlikte hareket eden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile birlikte partilileri selamlayan İnce'ye partililer yakın ilgi gösterdi.
 
Partililere seslenen İnce büyük hasreti gidermek için bir yolculuğa çıktığını belirterek şöyle konuştu:
 
"Siyaset dik duranların işidir. Siyasette bir büyük yolculuğa çıkarken aşkı da görürsünüz, ihaneti de görürsünüz. Bolu milletvekili sevgili kardeşim Tanju Özcan da bu büyük yolculukta beni hiç yalnız bırakmayan arkadaşımızdır. Emin olun ki bir haksızlığa, bir direnişe öncülük yapan, bana göre Tanju Özcan Bolu'nun çağdaş Köroğlu'sudur. Sınavlarda çocuklarımızın soruları çalındı, sandıklarda oylarımız çalındı. En son baktık ki en son mahallemiz çalınmış. Mahallemizi bile çalıyorlar. İşte böyle herşeyin çalındığı bir ortamda IŞİD'e unsur diyen, kafa kesen teröristlere terörist bile diyemeyen bir iktidar Çarşı'ya darbeci diyor. Çarşı darbeye karşı bir kere. Dik duran, muhalif olan herkesi darbecilikle suçlayan bir iktidar var. Hırsızlık onlarda, yağma onlarda, darbe paranoyası onlarda."
 
'GENEL BAŞKAN'IN AÇIKLAMALARINA ÜZÜLDÜM'
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına üzüldüğünü anlatan İnce, açıklamalarına şöyle devam etti:
 
"Bana oy verenleri aşağılıyor. 'Koltuk için oy vermediler' diyor. Sayın genel başkan önce parti meclisi üyeleri ve milletvekillerinin oy kullandığı sandığa bak. Kimin o koltuk için oy kullandığını daha iyi görürsün. Bu mantık doğru değil. Bu delegeyi aşağılamaktır. Seçmeni aşağılamakla delegeyi aşağılamak aynı şeydir. Elitist diyor ya sayın genel başkan, işte sana elitist mantık. Makarnacı, kömürcü diye seçmeni aşağılayan bir yapı var Türkiye'de. Makarna, kömür veriyormuş, insanlar da AKP'ye oy veriyormuş. Bu seçmeni aşağılayan mantıkla delegeyi aşağılayan mantık aynı mantık. Bu mantıktan iktidar çıkmaz."
 
'İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET'
 
Gazetecilerin İstanbul'da yaşanan asansör faciasının hatırlatması üzerine İnce şunları söyledi:
 
"Asansörlerde, derelerde insanlarımız ölüyor. Bunlar iş kazası değil, cinayet aslında. Hangisinin altına bakarsanız ya bakanlığın ihmali, ya AKP'ye yakın bir müteahhit çıkıyor. İmara açılan dere yataklarında insanlarımız boğularak ölüyor. Asansörlerde, madenlerde ölüyor. Bu AKP'nin 12 yıldır sürdürdüğü iş hayatı politikalarının bir sonucudur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.