İnce harekete geçti! İmzalar toplanıyor

İnce harekete geçti! İmzalar toplanıyor

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce, imza toplamak için harekete geçti. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasında yapılan görüşmeden sonra parti içerisinde hareketli günler yaşanmaya başladı. İnce, Kılıçdaroğlu’na rest çekti ve partinin başına geçmek için ilk adımını attı.

Bilindiği gibi 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Muharrem İnce yüzde 30'un üzerinde oy almıştı. CHP ise seçimlerde yüzde 22 oy alarak bir önceki seçime göre oy kaybı yaşamıştı.

Muharrem İnce'nin dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na "Ya çekil ya da teşkilat gereğini yapacak" çıkışının ardından CHP çarşısı karıştı. Olağanüstü kurultay için imzalar toplanmaya başlandı.

CHP'de olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başladı. Muharrem İnce'nin "Kemal Kılıçdaroğlu'na genel başkanlıktan çekilmesini benim genel başkan olmamı önerdim. Teklifim kabul edilmezse teşkilatlar gereğini yapar" çıkışına Kılıçdaroğlu, "Kurultay falan yok" resti çekmişti. İşte bu restleşmenin hemen ardından CHP Büyük Kurultay delegelerinin bir bölümünün olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladığı öğrenildi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Kemal Kılıçdaroğlu'na "çekil" demek için harekete geçti. Belediye Başkanları, teşkilat başkanları ve delegelere telefon edip destek istiyor.

İMZAYI VERİP 'ADAYIMIZ İNCE' DEDİLER

Alınan bilgilere göre CHP'nin genç kurultay delegeleri Sinan Çiftçi, Mehmet Emin Altunses, Burak Esen, Hilal Çokoy ve Aylin Ayyıldız'ın Olağanustu kurultay için ilk imzaları vererek, Genel Başkanlık için Muharrem İnce'yi önerdi.

YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE KURULTAY YAPILSIN

Batman kurultay delegeleri Hikmet Duruş, Mehmet Kırmızıtaş, Ahmet Durmaz, Çetin Kızılbulut, Cihan Yaşar, Orhan Bekiroğlu, Mehmet Ekin ve Hüseyin Yaşar da yayınladıkları açıklamada ‘Partimizin daha fazla yıpranmaması ve parti içi tartışmaların son bulması için 2019 yerel seçimlerinden önce Olağanüstü kurultay 'ın toplanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz' ifadesinde bulundular.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE İÇİN KAÇ İMZA GEREKLİ?

Seçimli olağanüstü kurultay için delege sayısının salt çoğunluğu gerekirken, yüzde 10 imza ile de kurultay toplanıyor. Ancak yüzde 10 imza ile toplanan kurultayda seçim yapılamıyor. Buna göre seçimli olağanüstü kurultay için 627 imzanın bulunması gerekiyor. CHP tüzüğüne göre kurultayı genel başkan toplayabilir veya Parti Meclisi’nde (PM) salt çoğunlukla kurultay kararı alabiliyor. Genel merkezde seçimin tamamlanmasından itibaren olağanüstü kurultaya kapılar kapalıyken, İnce tarafından ise oldukça mesafeli yorumlar geliyordu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.