İnce: Mansur Yavaş'ı biz değil DP aday göstermeliydi

İnce: Mansur Yavaş'ı biz değil DP aday göstermeliydi

Muharrem İnce, CHP'nin Mansur Yavaş'ı Ankara'da aday göstermesinin taktik ve stratejik açıdan yanlış olduğunu savundu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Grup Başkanvekilleri 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi ve CHP'nin neden seçimde başarılı olamadığını masaya yatırdı. 

 

Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran, Gökhan Günaydın ve Melda Onur ile Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP'nin seçimlerde neden başarısız olduğunu tartıştı. 

 

GÖKHAN GÜNAYDIN: SEÇMENLE ERDOĞAN ARASINDA ÖZEL BİR BAĞ VAR

 

Programda en çarpıcı tespitlerden birini Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yaptı. Günaydın, "Türkiye'de 'Baş tutan parmağını yalar' gibi, 'Döven süren öküzün ağzı bağlanmaz' gibi atasözleri var. Demek ki bu toplumda yolsuzluk konusunda bir kanıksama durumu var. Biz bunun tersini göstermeliyiz. 'Bunlar bal tutar ama parmağını yalamaz' dedirtmeliyiz. Ancak farklı bir durum var. Seçmen ile Başbakan Erdoğan arasında özel bir bağ var. Bu AKP'yi de aşan bir durum. Muhafazakar kesimde Başbakan Erdoğan 'Askeri vesayeti bitiren adam' ve 'Dinsel özgürlükleri genişleten bir lider' olarak algılanıyor. Bizim bu konularda daha fazla çalışmamız lazım" dedi.

 

İNCE: MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞI TAKTİK OLARAK HATAYDI

 

CHP'nin bir önceki seçimlerde yüzde 18 oy aldığı Yalova'da 30 Mart'ta oy oranını yüzde 44'e çıkarttığına dikkat çeken Muharrem İnce, "Biz Yalova'da sağcı bir adayla bunu başarmadık. Ama hem partili hem de sağ seçmene antipatik gelmeyen bir adayla bunu başardık. Biz Yalova'da aslında seçimi kazandık. " dedi. 

 

İnce, "Bana göre Ankara'da Mansur Yavaş'ın adaylığı taktik ve stratejik olarak yanlıştı. Ben Mansur Bey'in adaylığını tartışmıyorum. Kendisi ile hiç yan yana gelmedim. Ancak bana göre Mansur Yavaş'ı CHP'den aday göstermek yerine Demokrat Parti'den aday olmasını sağlamalıydık. Çünkü Melih Gökçek'ten memnun olmayan ama eli CHP'ye gitmeyen seçmenler bu durumda bizim açımızdan daha faydalı olurdu. Bence bu konuda taktik hata yapılmıştır. Ben partinin sağa açılmasına karşı değilim. Ama adaylık sürecinde bu olmaz. Mansur Bey bir yıl önce partimize gelseydi buna itirazım olmazdı. Türkiye'yi yönetmeye talip bir partinin kendi kadrolarından aday çıkartabilmesi gerekir" dedi. 

 

İnce'nin bu eleştirilerine Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın "Ankara'da aslında başarılı bir seçim sonucu var. Ancak burada alınan seçim kaybedilmiştir" dediler. 

 

Melda Onur ise "Ben Muharrem Bey'e katılıyorum. Bizim parti üyelerimiz partilerine daha duygusal bir bağla bağlı. O yüzden teşkilat içinden isimlerin tercih edilmesini ben de daha doğru biliyorum" dedi.

 

İNCE: KÜRT SORUNUNU ÇÖZERİZ AMA KÜRDİSTAN SORUNUNDA BİZ YOKUZ

 

Muharrem İnce, partisinin Kürtlerden neden oy alamadığı ve Kürt sorununun çözümü konusunda olumsuz bir algı olduğu yönündeki eleştiri üzerine "Biz Kürt sorununun çözümü konusunda AKP'den daha ileri bir noktadayız. Ama biz Kürdistan meselesi konusunda yokuz. AKP bu sorunu Kürt sorunu olarak mı algılıyor yoksa bir Kürdistan sorunu olarak mı?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.