İnce’dan FLAŞ açıklamalar! Aday olacak mı?

İnce’dan FLAŞ açıklamalar! Aday olacak mı?

CHP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan kriz devam ediyor. Habertürk TV canlı yayınına katılan Muharrem İnce dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve aday olacağını açıkladı. İşte ayrıntılar;

Muharrem İnce, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, merak edilenleri yanıtladı ve eleştirilere cevap verdi.

İşte İnce'nin konuşmasından satır başları:

"Kılıçdaroğlu sizi aday göstermek zorunda mı kaldı?" sorusuna İnce, "Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaptığımız anketlerde senin ismin ön plana çıktı" dedi. "Ne zaman açıklayalım" diye sordu, ben de onun zamanını ben belirlemek istiyorum dedim ve sürece başladık" yanıtını verdi.

"PEK ÇOK İNSAN DESTEK VERDİ"

Muharrem İnce, "Sayın Kılıçdaroğlu sürekli aradı, ben kimseye haksızlık etmem, ne gerekiyorsa yaptı ama bazı yerlerde çok can sıkıcı şeyler oldu. Örgüte çok teşekkür ederim çok çalıştılar, bir iki küçük can sıkıcı şey oldu, insanlar o sıcakta CHP üyesi olsun olmasın pek çok insan kampanyaya destek verdi. Sadece 15 milyon bana oy veren değil, güvenlik kuvvetleri de harika şeyler yarattılar. Gençler sosyal medyada harika şeyler yarattılar" dedi.

"BEN BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

Seçimlerde büyük destek gördüklerini söyleyen İnce, "Kampanyaya öylesine asıldılar ki evde insan kalmadı, hepimiz oyduk. Bir şey kırdık, 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Başarılı olmak seçimi kazanmaktır, ben ona inanırım. Yani ben 22'ye başarı demem. Ben 31'e de başarı demem, 50+1'dir başarı ama ben bitti demeden bu iş bitmez onu da söyleyeyim" şeklinde konuştu.

SEÇİM GECESİ YAŞANANLARI DETAYLARIYLA ANLATTI

Seçim gecesine dair bulunduğu mekan ile ilgili iddialara değinen İnce, "Yetkili iki milletvekilimiz benimle gezsin şeklinde konuşmuştuk, eşim ve koruma gelecek, sekiz kişilik uçak ve fotoğrafçı geliyor. İki arkadaşım organizasyonu yapıyorlar. Son günlere yakın seçim ikinci tura kalır, ben parti rozetini çıkarmışım, Türk bayrağı takmışım, sonuçları Parti'de izlemem Genel Merkez'e gitmem doğru olmaz, ikinci tura kalırsa diğer partilerden oy isteyeceğiz, bir oteli ayarladık. Yaşar Tüzün finanse etti kampanyadaki ücretlerden. bu paralar bu işler için toplandı. Ben 17.00'de o otelle YSK arasını ölçmek için gittim, 6 dakika olduğunu gördüm. Orada bir açıklama yaptım. 'Ey YSK üyeleri görevinizi doğru yapın' dedim" şeklinde konuştu.

"NİYE İNSANLARI YSK'YA ÇAĞIRAYIM?"

İnsanları neden YSK önüne çağırmadığını ise, "Kulağıma eğilen arkadaşımız, CHP temsilcisi olarak YSK'de görev yapan arkadaşımızdı, ona 'YSK'nın bugüne kadar aldığı kararlarda bizi rahatsız eden bir şey var mı?' diye sordum. Ben seçim meydanlarında 'yanlış bir şey yaparsanız 50 bin avukatla oraya geliriz' dedim. O anda da bu arkadaşa sordum, rahatsız eden bir şey var mı?' dediğimde 'yok' dedi. YSK, aldığı kararları CHP temsilcisi kabul etmişse ben niye insanları YSK'ya çağırayım" şeklinde konuştu.

YENİDEN ADAY OLACAK

Bir sonraki seçimde yeniden aday olacağını ifade eden İnce, "Allah ömür verirse ben yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Bu iş burada bitmez, ben bitti demeden bitmez, bitmeyecek de. Başaracağız, 107 miting olmazsa 307 miting, 50 gün olmuyorsa 500 gün. Gitmediğim il değil köy kalmayacak. Bunu başarmalıyız, benim bu 15 milyona borcum var. Bu partiyi aşan bir durum" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.