İnce'den flaş benzetme! Osmanlı gibi olmayacağız

İnce'den flaş benzetme! Osmanlı gibi olmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce, Osmanlı hakkında çok konuşulacak bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar;

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Eski Yalova Milletvekili İnce arasındaki koltuk gerilimi günden güne yükseliyor. Son günlerde yaptığı açıklamalar ile Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Muharrem İnce, Osmanlı Devleti ile ilgili de bir açıklama yaptı ve büyük tepki çekti.

Osmanlı'nın yenildiğinde geri çekilmesini bilmediğini, Mustafa Kemal Atatürk'ün ise yenildiğinde geri çekilmeyi başardığını söyleyen Muharrem İnce, kendisinin de Atatürk gibi davranacağını belirtti.

İşte Muharrem İnce’nin o açıklaması:

"1699, Osmanlı'nın ilk toprak kaybettiği tarihtir. Osmanlı bizim atalarımız, 223 yıl hep kaybetti. 1699 Karlofça Antlaşması'ndan sonra başladı. 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz'a kadar hep kaybetti. 223 yıl neden kaybetti biliyor musunuz? Osmanlı generalleri geri çekilmesini bilmiyor. Yenildiğinde geri çekilmesini bilmiyor.

Mustafa Kemal Paşa, Kütahya Savaşı'nda yenildi, Eskişehir'de yenildi. Kütahya, Eskişehir'de yenilince orduyu Sakarya'nın doğusuna çekti. Elindeki gücünü ölçtü, 'Benim gücüm nedir? dedi. Hazırlıklarını yaptı ve 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz'u başlattı. 30 Ağustos 1922'de savaşı kazandı.

YENİLDİĞİNİ KABUL EDEMEYEN YENEMEZ

223 yıl hep kaybetti, geri çekilip hazırlıklarını yapıp savaşa giren birisi savaşı kazandı. Hiç bahane üretmeye gerek yok. Biz bu seçimde yenildik. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.