İnce’den Kaftancıoğlu’na tokat gibi yanıt

İnce’den Kaftancıoğlu’na tokat gibi yanıt

CHP’li Muharrem İnce başlattığı ‘Memleket Hareketi’ kapsamında ziyaret ettiği Artvin’de, neden geldiğini soranlara “Ben partinin askeri değil Mustafa Kemal’in askeriyim. Öyle talimatla gezemem. Bu vatan benim” açıklamasını yaptı

CHP’li Muharrem İnce, Memleket Hareketi gezileri kapsamında geldiği Artvin’in Borçka ilçesinde vatandaşlarla buluştu, esnafla sohbet etti.

 

Borçka’nın, 34 yıl önce öğretmen olarak ilk görev yeri olduğunu, 2.5 yıl kaldıktan sonra geçim sıkıntısından istifa edip dershanecilik yapmaya mecbur kaldığını anlatan İnce, “Memleketin sorunlarını yerinde görmek istiyoruz. Çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Türkiye’yi başı dik onurlu bir ülke yapmak için yollardayız” diye konuştu.

 

“KİMSEDEN EMİR ALMAM”

İnce, yakın zamanda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganını doğru bulmadığını söylemesiyle başlayan ve bir konuşmasında Atatürk demeyip ‘Gazi Mustafa Kemal’ diyerek kamuoyunda her geçen gün daha da alevlenen tartışmalara da bir gönderme yaptı.

Vatandaşlardan birinin, bu gezmeleri parti programı çerçevesinde yapması gerektiğini ifade etmesi üzerine İnce, şunları söyledi:

“Bir siyasetçi gezmeyince ‘Seçimden seçime geliyorsunuz’ derler. Gelince de ‘Ne yapmaya gelirsin?’… Ben partinin askeri değilim, kimsenin askeri değilim. Ben Mustafa Kemal’in askeriyim. Ben öyle talimatla gezemem. Bu vatan benim. Hopa ne kadar benimse Yalova o kadar senin. Hakkâri ne kadar benimse Diyarbakır o kadar senin. Bu memleket benim. Depoyu dolduruyoruz, peynir ekmek almaya da paramız var. Türkiye’yi gezmek için de kimseden emir almak zorunda değilim.”

Artvin’in ardından Rize’ye geçen İnce, daha sonra Trabzon’da esnafı ziyaret etti.

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum