İnce'den skandal açıklama: Demirtaş'a terörist diyemezsiniz

İnce'den skandal açıklama: Demirtaş'a terörist diyemezsiniz

CHP'den istifa ederek "Memleket Hareketi" oluşumunun partileşme sürecinde eleştirilerini devam ettiren Muharrem İnce, HDP eski eş Başkanı Selahattin Demirtaş için AİHM kararına uyulması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra CHP ile ipleri koparan ve geçtiğimiz günlerde istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce canlı yayında gündem ile ilgili soruları yanıtlıyor.

Habertürk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, PKK'nın siyasi kolu HDP'nin tutuklu bulunan eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili soruya, "karara uyacalsınız" dedi.

AİHM'in, tutuklu Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yolundaki kararını değerlendiren İnce, "Karar ne ise uyacaksınız. Öbürü keyfiyet olur." ifadelerini kullanarak şunları söyledi.

TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ

İnce, isim vermeden terörden tutuklu bulunan siyaseti Selahattin Demirtaş'ı kastederek "Siyasetçiye terörist diyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Selahattin Demirtaş'ın terörist olduğunu söylemişti. İnce "Bir siyasetçi başka bir siyasetçiye terörist diyemez." sözleri ile, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a terörist denemeyeceğini ifade etti.

İŞTE İNCE'NİN O AÇIKLAMASI

Demirtaş ve Osman Kavala siyasi nedenlerle mi içeride?

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı karısı boykota karışıyor diyor. Ne alakası var? Çok ayıp. Ben her iki davada da serbest bırakılmalıdır ya da tutuklanmalıdır ifadelerini tehlikeli buluyorum. Ben dosyayı okumadım. Bu ülkede adil bir yargı istiyoruz. O siyasi, bu terörist. Bir siyasetçi başka bir siyasetçiye terörist diyemez. Mahkeme kararı gerekir bunun için. Mahkemelere talimat vermezsiniz. 

İnce’nin açıklamaları özetle şöyle:

Daha önce istifa etmeyi düşündüm. Gel bakalım Muharrem dendiğinde istifayı düşündüm. Ama yuttum. Beni mecburiyetten aday yaptılar. Ya sabır dedim. Benim fotoğraflarımı asmadılar, Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarını astılar. Ya sabır dedim. Seçim günü sistemleri çöktü. Sabahında istifa etmeyi düşündüm. Ya sabır dedim.

"AYARLARINI BOZDUM"

Yalvardım partide kalmak için. Ama bana saray ağzıyla konuşuyorsun diyorlar. İstifa eden vekilleri günlerce ikna etmeye çalıştılar. Kripto Tayyipçi bunlar. Yüzde 30’u geçerek onların ayarlarını bozdum. CHP yönetiminin tümünden bahsediyorum.

MİLLET İTTİFAKINA YEŞİL IŞIK

Ben Mavi Vatan’ın arkasındayım. Türkiye’yi kara devlet olarak görmek istemiyorum. Bana Tayyipçi desinler umurumda değil. Kesinlikle Cumhur ittifakında olmayacağız. Ama kesinlikle Millet ittifakında olmayız demem. 

(CHP'den istifa edecek isimler var mı?) Kişiler üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum. Yakında tek tek tanıtacağım sizlere. 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum