İnce'nin CHP'den istifa etmeme şartı belli oldu

İnce'nin CHP'den istifa etmeme şartı belli oldu

Memleket Hareketi'ni partileştireceği beklenen Muharrem İnce'nin CHP'den istifa etmeme şartı belli oldu.

Habertürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programında Gürkan Hacır, CHP eski milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hakkı Akalın ve Metin Lütfü Baydar, CHP'nin eski Genel Başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve  Murat Karayalçın ile ayrı ayrı görüştüklerini anlattı.

 

DENİZ BAYKAL: KİMSE AYRILMAMALI

 

Daha sonra ise 3 eski genel başkanın Deniz Baykal'ın evinde bir araya geldiklerini, "Bölünmelerin CHP tarihinde hiç iyi sonuç vermediğini, iktidar alternafinin bu şekilde kaçırıldığını" ifade ederek görüş birliğine vardığını hatta Deniz Baykal'ın "Kimse ayrılmamalı biz bu işin acısını çok çektik" dediğini aktaran Gürkan Hacır'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

CHP'Lİ ESKİ VEKİLLERDEN 3 TALEP

 

"3 eski vekilin 3 talebinin olduğunu öğrendim.

Cumhurbaşkanı adayı ve genel başkan seçiminin parti üyeleri tarafından yapılması. İki dönem başarısız olan genel başkanın o koltukta kalamayacağına ilişkin bir tüzük düzenlemesi.

Bu 3 madde dile getiriliyor. 'Bir ayrışma olmasın, parti bölünmesin' diye gayret içerisinde oluyorlar.

 

İNCE'DEN 3 TALEP HAKKINDA İLK YORUM

 

Daha sonra ise Muharrem İnce'yi aradım. İnce de, "Bana bunları söylediler,  böyle bir şey olursa ben neden gideyim? Gitmem! Ama partide demokrasi kalmadığı için gidiyorum. Bu koşullar gerçekleşirse (3 talep) gitmem. Bu maddelerin kabul edileceğine dair pek bir ihtimal görmüyorum" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU 3 ESKİ VEKİLLE GÖRÜŞECEK

 

Ancak şunu belirteyim; 3 eski genel başkan, 3 eski milletvekiline bu konuda diplomasi trafiğini yürütmeleri için onay vermiş. Kemal (Kılıçdaroğlu) Bey'den randevu istenmiş. Kemal Bey de İzmir dönüşü bu 3 milletvekilini kabul edecek. Ve bir görüşme trafiği başlayacak.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum