İnekler Türk sanat müziği seviyormuş!

İnekler Türk sanat müziği seviyormuş!

Malatya’nın büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mehmet Akgül (57), 150 ineğine TSM ve klasik müzik dinletince daha fazla süt alabildiğini farketmiş

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mehmet Akgül (57), 150 hayvanın bulunduğu çiftliğindeki ineklerden daha fazla süt alabilmek için onlara klasik müzik ve Türk Sanat Müziği dinletmeye başladı.

 

inek-ic.jpg

 

İneklerdeki süt veriminin yüzde 5- 6 arttığını ifade eden Akgül, ‘terapi’yi tüm üreticilere önerdi. Yerleştirdiği hoparlörle aracılığıyla her gün belirli saatlerde ineklere müzik dinleten Akgül, “İnsan psikolojisi üzerinde olumlu etkisi varsa hayvanlarda neden olmasın” diye düşündüğünü söyledi.

 

Akgül şöyle devam etti: “Yemle ne kadar rasyonel uygularsa uygula, ne yem verirsen ver ama önemli olan hayvanın stresini alabilmek. Sütte gözle görünür artış oldu; yüzde 5-6. Hayvanların sorunları azaldı. Diğer süt üreticileri ve büyükbaş yetiştiricileri de denesin. Yüksek maliyetli yemleri yedirip de süt verimini artırmak için uğraşmasınlar. Sadece dinletecekleri bir klasik müzik veya Türk Sanat Müziği.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.