İnfaz indiriminden FETÖ'cüler de yararlanacak mı?

İnfaz indiriminden FETÖ'cüler de yararlanacak mı?

Son viraja gelinen infaz düzenlemesi taslağında merak edilen konulardan biri de FETÖ'cülerin bu indirimden yararlanıp yararlanamayacağı...

Son viraja gelinen infaz düzenlemesi taslağında, Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle kapsam dışı olması gereken suç türlerini belirtti.

Buna göre, kesinlikle kapsam dışı olacak olan suç türlerini 4 maddede sıralanıyor.

Hürriyet Gazetesinden Abdulkadir Selvi, son hazırlıkları yapılan infaz düzenlemesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taslağa göre kapsam dışı olacak suç türlerini köşesinde aktardı.

 

Selvi'nin aktardığı düzenlemede kapsam dışı olacak olan suç türleri:

 

İnfaz indirimiyle ilgili çalışmada son düzlüğe girilirken, hangi konular kapsam dışına bırakıldı, onları bir kez de maddeler halinde sıralamak istiyorum.

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'la toplantıdan sonra kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarının kapsam dışında kaldığı netleşti. Çocuklara cinsel istismarı düzenleyen TCK'nın 103. maddesi ile kadına şiddeti düzenleyen 82.maddesi kapsam dışında tutulacak.

2- Terör örgütünün kurucu ve yöneticileri kapsam dışı. (Abdullah Öcalan, Ceza İnfaz Kanunu'nun 107/16 maddesine göre infaz indiriminden yararlanamıyor.)

3- Devlete karşı olan suçlar (TCK 302-309. maddeler arasında tanımlanan suçlar, PKK'lılar, FETÖ'cüler ve DEAŞ'lılar af kapsamı dışında tutuluyor.)

4- Anayasa'yı ihlal ve darbe suçu (TCK 309 ve 312 ve 313. maddelerinde yer alan suçlar)

5- Uyuşturucuda ise TCK 188/1 ve 5. fıkrada yer alan, uyuşturucuyu imal eden, örgütlü olarak bu işi yurtiçi/yurtdışına sevk eden, kamuoyunda uyuşturucu baronu olarak tarif edilen kişiler infaz indiriminden yararlanamayacak.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.