İngiliz Guardian’dan seçmene skandal Erdoğan çağrısı: Onu kovun!

İngiliz Guardian’dan seçmene skandal Erdoğan çağrısı: Onu kovun!

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinin dış politika yazarlarından Simon Tisdall, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal bir yazı kaleme aldı.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinin dış politika yazarlarından Türkiye düşmanı Simon Tisdall, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artırılmış yetkilerle yeniden bu göreve seçilmesinin uluslararası toplum için "korkutucu bir gelişme" olacağını yazarak Tisdall Cuma günü gazetenin internet sayfasında yer alan yazısında, "15 yıl önce iktidara gelen Erdoğan, mahallenin kabadayı çocuğu olmaktan çıkıp jeostratejik bir tehdide dönüştü" diyerek alçakça bir ifade kullandı. Yine Tisdall'a göre Erdoğan, "hem Türkiye hem de dünya için tehdit".

“ERDOĞAN FEVRİ VE KİNCİ”

Yazıda özetle şöyle deniyor:

"Erdoğan'ın fevri ve kinci yönetiminde Türkiye, Avrupa ve ABD'nin güvenilir bir dostu olmaktan çıktı. Pazar günkü seçimde Erdoğan yeniden seçilirse adı konulmamış bir diktatör olarak Suriye ve tüm Orta Doğu'da daha fazla istikrarsızlığa yol açacak."

“ERDOĞAN İKİNCİ TURA KALACAK”

"Son tahminler, beklenenden daha büyük bir muhalefetle karşı karşıya olan Erdoğan'ın Temmuz'daki ikinci turda yarışmak zorunda kalacağına işaret ediyor. Aynı şekilde Erdoğan'ın 2002'den beri iktidarda olan ve kötü ekonomi yönetimi ve yolsuzlukla suçlanan neo-İslamcı partisi AKP de parlamentodaki çoğunluğunu yitirebilir."

“ERDOĞAN HALA GÜÇLÜ”

"Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sarayını terk edebileceğine ihtimal verenlerin sayısı fazla değil. 2016'daki başarısız darbe girişiminden sonraki korkunç insan hakları ihlallerine, bağımsız medya dahil Türkiye'nin seküler demokratik kurumlarını hiçe saymasına rağmen eski İstanbul Belediye Başkanı hâlâ güçlü."

TÜRK SEÇMENE SKANDAL MESAJ: ONU KOVUN!

"Genel tablo daha geniş bir alanda kötüleşmeye işaret ediyor. Bu hafta ABD Senatosu, Kongre üyelerinin Erdoğan'ı, dünya genelinde Amerikan çıkarlarına zarar vermek için aktif olarak çaba harcamakla suçlamasından sonra Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının satışını engelleme girişiminde bulundu."

"İnsan hakları normları ve ortak demokratik standartlara meydan okuması ve Rus lider Putin'le giderek artan askeri yakınlaşması, mülteciler ve AB üyeliği nedeniyle Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerginlik, Erdoğan'ın yeniden 5 yıl daha seçilmesi halinde tırmanacak. Türkiye'deki seçmenlerin sadece kendilerine karşı değil dünyaya karşı da görevleri var. Onu kovun."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.