İngiliz medyası açıkladı! İtalya Başbakanı'nın 'Yeni Türkiye' planı ortaya çıktı

İngiliz medyası açıkladı! İtalya Başbakanı'nın 'Yeni Türkiye' planı ortaya çıktı

İngiliz medyası, İtalya'nın sağcı başbakanı Meloni'nin Afrikalı göçmenleri Türkiye'ye gönderme planının dışında başka bir planı daha olduğunu iddia etti.

Türkiye, hafta sonu Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ziyaretini basına kapalı görüşmesinin detaylarını tartışmaya devam ediyor...

Meloni ve Erdoğan'ın Vahdettin Köşkü'ndeki temasın ardından İtalyan medyası Afrikalı göçmenlerin Türkiye'ye gönderilmesinin görüşüldüğünü öne sürerken İtalya'nın Başbakanı'na Kapalıçarşı'daki ziyaretinde eşlik eden tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın açıklamaları da gündem olmuştu. Ortaylı katıldığı bir TV programında İtalyan medyasındaki iddiaları doğrulamıştı. 

Afrikalı göçmen konusu Türkiye'de tartışılmaya devam edilirken İngiliz haber ajansı Reuters, Meloni'nin Afrikalı göçmen konusunda bir başka hamle içerisinde daha olduğunu aktardı. 

İngiliz haber ajansı Reuters, İtalya'nın G7 dönem başkanlığını üstlendiği 2024'te Meloni'nin bu konuya eğileceğini iddia etti. Haber ajansına konuşan bir kaynak, İtalya'nın dönem başkanlığı sırasında birçok konunun gündeme getirileceğini söyledi. 

İsmini açıklamayan kaynak, ABD, Japonya, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada'ya başkanlık edecek İtalya'nın Haziran ayında da bir zirveye ev sahipliği yapacağını duyurdu.

 

SEÇİM VAADİ


İtalya'nın önceliklerini ilk kez açıklayan kaynak, liderlerin gündemindeki temel konuların Orta Doğu'daki çatışmalar, gıda güvenliği, iklim değişikliği, Afrika'da kalkınma, Çin ile ilişkiler ve yapay zeka olacağını söyledi. 

Reuters'taki haberde, "Kaynağa göre, Afrika'daki ekonomilerin geliştirilmesi ve yasadışı göçün engellenmesi ihtiyacı konusunda da mutabakat sağlandı" denildi. Yasa dışı göçün Meloni'nin 2022 yılındaki seçimlerde en büyük vaadi olduğuna dikkat çekilirken bu konunun İtalya'nın Başbakanı için bir öncelik haline geldiği belirtildi. 

 

ORTAYLI NE DEMİŞTİ?


Katıldığı Habertürk yayınında İtalyan medyasındaki iddiaları doğrulayan Ortaylı, "Çok önemli bir tezleri var. Afrikalı göçmenler İtalya'yla, bize gelecekmiş. İtalya'nın doğru, yabancı kaldıracak bir yapısı yok. Ne mekanı yeter ne hizmetleri yeter ne kaynakları. O çok açık. Ama zaten bizde yeterince var. Zenciler üzerine yazılan bazı mesajları okudum, felaket. Fransa'nın güney sahillerinde, Almanya'nın en 'faşo' yerlerinde falan böyle şeyler yazılmaz. Çok ayıp bir şey, utandım" demişti. 

Ortaylı açıklamasının devamında ise, "Türkler o kadar da zenci düşmanı bir millet değil. İyi kötü bu memleket ilk defa şimdi tanımıyor Afrikalıları. Pekala arada bir sempatik bir ilişki şu anda bile var. Buradaki Afrikalılar çok fazla şikayetçi değiller. Bir şekilde ilişkiler normal gidiyor, problemimiz başka gruplarla. Çiğ et yiyen, afedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var, İnşallah onları göndermezler. Maşallah hortladı Le Pen" demişti.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.