İngiltere'de camide din görevlisine bıçaklı saldırı!

İngiltere'de camide din görevlisine bıçaklı saldırı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir camide bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. İngiliz basınından gelen haberlere göre camiye koşarak giren saldırgan namaz kılan din görevlisini boynundan bıçakladı.

Almanya'da 5'i Türk 9 yabancının öldürüldüğü ırkçı saldırının ardından bu kez de İngiltere'nin başkenti Londra'da bir camide din görevlisi bıçaklı saldırıya uğradı. 

 

 

 

MÜEZZİN BIÇAKLANDI

Sosyal medyada saldırıya ilişkin, bir polis memurunun camide elleri arkadan bağlanmış genç yaşlarda beyaz bir kişinin başında durduğu görüntüler yayınlandı. Öte yandan sosyal medyada, bıçaklanan din görevlisinin müezzin olduğu ileri sürüldü.

 

screenshot-19.jpg


SALDIRININ, IRKÇI TERÖR SALDIRISININ ARDINDAN GELMESİ DİKKATİ ÇEKTİ

Londra polisinden yapılan açıklamada ise Regent's Park Camisi'nde 70'li yaşlardaki bir kişinin bıçaklandığı belirtildi.

Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, saldırının sebebine yer verilmese de olayın, Almanya'da aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu ırkçı terör saldırısının ardından gelmesi dikkati çekti.

 

DAHA ÖNCE DE CAMİYE SALDIRILMIŞTI

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kişi, Haziran 2016'da teravih namazı çıkışı aracını Müslümanların üzerine sürmüş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi ise yaralanmıştı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.