İnsanlık tarihi kadar eski

İnsanlık tarihi kadar eski

"Çıplak Maymun" kitabının yazarı ünlü zoolog Desmond Morris yaptığı araştırmada, büyük kalçalara merakın daha ilk çağlarda başladığını tespit etti.

 

LONDRA- The Sun gazetesi, "Çıplak Maymun" kitabının yazarı ünlü zoolog Desmond Morris'in yaptığı araştırmada, büyük kalçalara merakın daha ilk çağlarda başladığını tespit ettiğini yazdı.


Haberde Desmond Morris, büyük kalçalara ilgiliyi anlatırken "Kalçalara aşkımız geçici bir tutku değil, ilk çağlarda çiftlerin buluşmalarındaki çekiciliğe dayanıyor" diyerek kalça merakının çok eskiden örf ve adetlerden kalma olduğuna dikkat çektiği yazıldı.

Birçok ünlünün kalça resimlerini yayınlayıp analiz yapan The Sun, Beyonce'nin Partition video klibindeki kalça pozunu büyük resim olarak kullandı. 17. ve 19 . yüzyıllarda sanatçıların büyük kalçalı kadınları tercih ettikleri belirtilen araştırmada 1950'lerde Marilyn Monroe, 1980'lerde Jane Fonda, 2000'de Kylie Minogue, 2013'de pop yıldızı Miley Cyrus'u gösterdi.

Haberde TV yıldızı Kim Kardashian, Beyonce ve Miley Cyrus'un bu konuda dikkatleri üzerinde topladıklarının altı çizildi. Faruk ZABCI-LONDRA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.