İnsanoğlunun zorlu yolculuğu

İnsanoğlunun zorlu yolculuğu

Yönetmen-Koreograf Levon Taberyan, ‘Yolcu’ dans tiyatrosu projesiyle, hem içimizdeki karanlığı, hem içimizdeki evrensel gücü; sevgiyi bütün iliklerimizde hissedebilmemiz, hayata sunabilmemiz için insanın hayatla olan yolculuğunu konu alıyor.

Zorlu PSM’de 17 Şubat’da galası sahnelenecek olan Yolcu’nun nasıl doğduğunu ve bu gösteri ile neyi amaçladıklarını Taberyan, şöyle anlatıyor: “Hayat bir yolculuk ve hepimiz birer yolcuyuz. Yolculuk zor, yol uzun, insanoğlu yaşam kaynağını sevmeyi unuttu. Yaşamda bir anlam bulmamız gerekiyorsa, dünyayı ve yaşayan her varlığı kurtarmak istiyorsak, sevgi tek kaynak. Gönülleri dans tutkusuyla dolu, 24 dansçı arkadaşım ile yaklaşık 1,5 yıldır bu proje üzerine çalışıyoruz.

 

 

 

Bu proje ile kaybolan değerlerimize dikkat çekmek istedik. Hayat yolculuğumuzu severek deneyimleyeceğimiz mutlu bir dünya hayalimizi, izleyicilerimiz ile buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. Ve bilmeliyiz ki, yaşamımızdaki mutluluk, düşüncelerimizin kalitesine bağlı, ruhumuz düşüncelerimize göre renk alıyor. Sevmeyi başarabildiğimizde ışık olacak yolumuz, aydınlanacak dünyamız. Şu an yaptıklarımız sonsuzluğu yaratıyor ve eğer ışığı iletmezsek, kendi gölgemizi, kendi karanlığımızı yaratacağız.”

 

 

1946 Yılında kurulan Pangaltı Lisesinden Yetişenler Derneği  PLYD, Levon Taberyan işbirliği ile hayat bulan ‘Yolcu’  projesini izleyicisi ile buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor.

 

 

17 Şubat 2020’de Zorlu PSM Drama Sahnesinde gala alacak projenin diğer gösterim tarihleri şöyle;

9 Şubat 2020 Pazar, 21:00 - Kent Sahnesi

28 Şubat 2020 Cuma, 21:00 – Kent Sahnesi

12 Mart 2020 Perşembe, 21:00 – Kent Sahnesi

19 Mart 2020 Perşembe, 21:00 – Kent Sahnesi

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.