İnternette her gün 3 saat 13 dakika video izliyoruz

İnternette her gün 3 saat 13 dakika video izliyoruz

TurkNet, en popüler platformlar arasında yer alan Netflix ve Steam’e Türkiye’den en hızlı bağlantıyı sunan operatör oldu.

Pandemide artan internet trafiğiyle ortaya çıkan yavaşlama kullanıcıların zaman kaybetmesine neden oluyor. TurkNet, yaptığı peering anlaşmalarıyla, kullanıcıların ana internet trafiğine girmeden dijital platformlara doğrudan bağlanmasını sağlıyor. Bu yatırımların sonucunda da TurkNet, en popüler platformlar arasında yer alan Netflix ve Steam’e Türkiye’den en hızlı bağlantıyı sunan operatör oldu.

İnternet kullanıcıları zamanlarının büyük çoğunluğunu dijital platformlarda geçiriyor. We are Social Turkey’nin araştırmasına göre, kullanıcılar günde ortalama 3 saat 13 dakika video izliyor, zamanının 58 dakikasını ise oyun oynamaya ayırıyor. Dijital platformlardan bazıları zaman içerisinde diğerlerinin önüne geçiyor. Gaming in Turkey’in konuya dair yayımladığı araştırmaya göre Türkiye’deki internet kullanıcıları aylık ortalama 8,5 saatini Netflix’te geçirirken, en çok kullanılan online oyun platformlarının başında ise Steam geliyor. Pandemiyle birlikte gün içinde artan internet trafiği ise kullanıcıların bağlantı aşamasında aksaklıklar yaşamasına neden oluyor. Yeni nesil telekom operatörü TurkNet, yaptığı peering anlaşmalarıyla, kullanıcıların ana internet trafiğine girmeden popüler dijital platformlarına doğrudan bağlanmasını sağlıyor.

 

İnternet trafiğindeki aksaklıklara yeni nesil çözüm

 

Netflix ve Steam tarafından erişim hızında birinci seçildiklerine dikkat çeken TurkNet Genel Müdürü Cem Çelebiler konuya dair başarılarını şu sözlerle paylaşıyor:

“Dijital dünyada müşteri deneyimini iyileştirmek için TurkNet olarak 360 derecelik bir yaklaşım sergiliyoruz. Hem kendi içimizdeki süreçleri dijital hale getiriyor, hem de kullanıcının dijital dünyasını iyileştiriyoruz. Netflix ve Steam’e erişim hızları da bu yaklaşımın bir parçası. Sürekli geliştirme ve iyileştirmeler yaparak dünyanın en çok kullanılan platformlarına kullanıcılarımızın en yüksek hızlarla bağlanmasını sağlıyoruz.”

 

Hızdan ödün vermeyenlerin interneti

 

Kullanıcılarını internet trafiğine sokmamak için önde gelen dijital platformlarla peering anlaşmaları imzaladıklarını ve özel yatırım alanları oluşturduklarını belirten Cem Çelebiler, “Rutin olarak gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle Netflix ve Steam’in sitelerinde açıkladığı verilere göre Türkiye’den en hızlı bağlantıyı TurkNet Ailesi olarak biz sunuyoruz. Bu başarının ilk adımında dijital dünyayı sahiplenmemiz bulunuyor. Önceliğimiz her zaman kullanıcılarımıza maksimum hızlar sunmak. Bu çalışmalarımız sayesinde bağımsız hız ölçüm şirketi nPerf verilerine göre son iki yıldır, SpeedTest verilerine göre ise Eylül 2021 itibariyle Türkiye’nin en hızlı internetiyiz.  

Ayrıca taahhüt ve kota kaldırma gibi kullanıcı odaklı yaptığımız kişiselleştirilmiş yeniliklerle internet deneyimini farklılaştırıyoruz. Üstelik TurkNet olarak tüm süreci kullanıcıyı yormadan dijital ortamda yürütüyoruz.” 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.