İnternette küfürleştikleri adamı kiralık katil tutup öldürttüler!

İnternette küfürleştikleri adamı kiralık katil tutup öldürttüler!

Adana'da pompalı tüfekten çıkan saçmalarla hayatını kaybeden Umut Barış Koç'un sosyal medyadan bir kişiye küfrettiği ve küfrettiği şahsın da kiralık katil tutup Koç'u öldürttüğü ortaya çıktı.

17 Mart'ta Adana'nın Kozan ilçesinde Tufanpaşa Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişiler, bir telefon dükkanına pompalı tüfekle ateş açıp, olay yerinden kaçtı.

Bu sırada dükkanda oturan Umut Barış Koç, saldırganların silahından çıkan saçmalarla ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Koç'un öldüğü belirlendi.

Koç yakınları tarafından toprağa verilirken Adana polisi zanlı ya da zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Polis olayın bir çete tarafından yapıldığını saptaması üzerine devreye Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Organize Büro Amirliği ekipleri girdi.

 

ŞAFAK OPERASYONU İLE YAKALANDILAR

 

Polisin zanlılara yönelik takibi sonucunda belirlenen 7 şüpheli 19 Nisan günü şafak vakti Kozan'da şafak operasyonu düzenlendi. 12 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskında 7 zanlı yakalandı.

Polisin baskın yapılan adreslerde yaptığı aramada 1 ruhsatsız tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği, kar maskesi, 20 mermi ele geçirdi. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete getirilen zanlılar sorgularında cinayetle alakalarının olmadığını iddia etti.

 

KÜFÜRLEŞME YÜZÜNDEN CİNAYET

 

Polis, yaptığı çalışmada cinayetin sosyal medyadan küfürleşme yüzünden işlendiğini belirledi. Öldürülen Koç'un, sosyal medyadan bir kişiye küfrettiği ve tehdit ettiği o şahsın da cinayeti azmettirdiği, gözaltına alınan 7 şahsına cinayet planı yaparak iki kiralık katil bulup cinayeti işlediği öne sürüldü.

Polis 7 zanlıdan 2’sinin ifadesini aldıktan sonra serbest bırakırken, 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

AA'da yer alan habere göre nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden M.Ö, C.Ç. ve C.S. tutuklandı, M.Ç. ve M.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis cinayeti azmettiren ve cinayeti işleyen 3 kişiyi de bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.