İnternetten yayılan büyük tehlike! Ölüm saçıyor

İnternetten yayılan büyük tehlike! Ölüm saçıyor

İnternetten satışa sunulan vücut geliştirme ilaçları, kanser ilaçları, cinsel isteği artıran ve hızlı kilo vermeyi sağlayan ilaçlar tehlike saçıyor.

Şüphesiz sosyal medyada dolaşan herkes mutlaka şu '3 günde 5 kilo', '5 günde 15 kilo' vs. verdirmeyi vaad eden sahtekar hapları ya da diyetleri duymuştur....

Vücut geliştirme hapları, cinsel isteği artıran haplar, diyet hapları hatta kanser hapları gibi çeşitli hapları derdine derman arayan vatandaşa kusursuz bir şekilde sunan tacirler artık çok daha tehlikeli...

Hap dışında yine sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan ten rengi açma, boy uzatma, dudak dolgulaştırma, saç uzatma, göğüs büyütme kremleri de sahtekar tacirlerin ekmek kapısı olmuş durumda....

AYIRT EDİLEMİYOR

Eczane dışı yollar ile özellikle internet aracılığı ile satılan sahte ilaçlar ve haplar insanlar için ciddi bir ölüm tehdidi oluşturmaktadır. Sahte ilaç ve hapları üretip piyasaya süren tacirlerin ilaç ve hap paketlerini başarı ile kopyalayan bir teknolojileri bulunmakta ve bu teknoloji yüzünden tehlikenin boyutları bir hayli artmaktadır. Kopyalanan bu ürünleri kullanıcılar hiçbir şekilde ayırt edemiyor.

SATIŞI İNTERNETTEN YAPILIYOR

Özellikle internette satışa sunulan vücut geliştirme ilaçları, tansiyon ilaçları, kanser ilaçları, cinsel isteği artıran ve hızlı kilo vermeyi sağlayan ilaçların riskleri oldukça yüksek. Sahte ilaç pazarı tüm Dünya’da ve Türkiye’de giderek büyümekte. Görüntüsü, rengi ve ağırlığı bire bir kopyalanan ilaçlarda zehirli hammaddelerin dışında böcek ilacı, fare zehiri, arsenik, antifriz ve yer cilası kullanılıyor.

Dünya çapında 75 milyar dolar değerinde büyüyen sahte ilaç pazarı ölümlerle sonuçlanmasına rağmen her geçen gün daha da hızlı büyüyor.

ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR

Sahte ilaçların kullanılması, farklı hastalıklara yol açması ve hatta ölümle sonuçlanabilecek kadar ciddi sonuçlar yaratmaktadır. Bazı sahte ilaçlarda toksik maddeler bulunmaktadır.Bu toksik maddeler sahte ilaç üreticisinin ilaçlardaki tadı da taklit ederek gerçekmiş havası vermeye çalışmasından kaynaklanmaktadır. Global sağlık otoriteleri sahte ilaçların sebep olduğu bir çok ölüm ve hastalık vakası olduğunu belirtmiştir.

Sahte maddeler veya eksik tedavi, beklenmedik advers reaksiyonlardan toksititeye ve/veya anaflaksiye kadar uzanan durumlardan dolayı bireylere zarar verebilir. Yaşamı da tehdit eden bu ilaçlar Afrika ve Asya’da ölümlere neden olmuştur.

Örneğin, etkisiz bir kanser ilacının kullanımı tümör gelişimini engellemezken (ABD’de sahte kanser ilaçları FDA tarafından toplatılmıştır),antibiyotikler bir bulaşıcı hastalığı tedavi etmeyecek veya sahte aşıyı içeren bir “aşılama” hastalıktan korunma sağlayamayacaktır.

Uygun olmayan tedaviler, hastalıkların artan düzeyde bulaşmasıyla veya antibiyotik direncinin gelişimiyle, kamu sağlığı açısından bir risk teşkil eder. Ayrıca, sahte ilaçların meşru tedarik zincirine girmesi durumunda, ulusal sağlık sisteminin güvenilirliği de zedelenebilir, çünkü hastalarda tamamen güvenli tedavilere karşı mantıksız bir korku gelişebilir.

SAHTE İLAÇ NASIL ANLAŞILIR?

* Ürün son derece düşük bir fiyattan satılıyorsa, 

* Çıkarılmış ve değiştirilmiş ürün etiketine dair işaretler varsa, 

* Son kullanım tarihi değiştirilmişse,

* Ambalajların kağıt dokusu, boyutu ve kalınlığı, Kağıdın parlaklığı veya cilası solgun ise

* Yazı fontları ve boyutu farklılık gösteriyor ise,

* Ürünün fiziksel özelliklerini karşılaştırıldığında farklılıklar gözlemleniyorsa, satın aldığınız ya da almak üzere olduğunuz ilaç ve ya haplar sahte olabilir.

ÜNLÜ İSİMLER KULLANILIYOR

Düşük maliyetler ile fahiş fiyatlara internetten satışa sunulan zayıflama hapları, vücut geliştirme ilaçları ve cinsel güç artırıcı ilaçlar ünlü isimler kullanılarak özendirici bir şekilde satılıyor.

Birçok ünlünün haberi dahi olmadan ismini kullanan internet siteleri, bu ürünleri ünlü isimlerinde kullandığını iddia ederek, satışını yapıyor.

Unutmayın ki, İnternet, telefon ve benzeri yollarla ilaç alırsanız;

* Hiçbir sağlık profesyoneli gözetiminde, tavsiyesinde olmazsınız.

* İlacınızın kalitesi, güvenliği ve etkinliği güven altında olmaz.

* Bırakın tedavinizi tamamlamayı, farklı yan etkiler, hastalıklar hatta ölümlerle bile karşılaşabilirsiniz.

* Beklenmeyen bir durumla karşılaşırsanız hiçbir yasal hakkınız bulunmaz.

Sare Tüzen Albayrak- Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.