iOS’lar nüfus sayacak!

iOS’lar nüfus sayacak!

Amerika Birleşik Devletleri, nüfus sayımı konusunda Apple’a güvenecek. 2020 ABD nüfus sayımı, iOS cihazlar ile yapılacak.

Apple yakın zaman önce satışlarına dair en yeni verileri açıkladı. Bu verilerin açıklandığı toplantıda aynı zamanda ilgi çekici bir duyuru da yapıldı.  Apple’ın kazancının açıklandığı toplantıda Apple CEO’su  Tim Cook, 2020 ABD nüfus sayımı ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Cook’a göre ABD’nin bu sayımda iOS cihazlar başrolde olacak.

Tim Cook açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Dünya genelineki devret kurumlarına, kamuya hizmet sağlama yollarının etkinliğini ve verimliliğini artırmak için teknolojiyi kullanmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Örneğin, ABD Nüfus Sayımı Bürosu, iOS’un mobilitesine, kullanıcı deneyimine ve gizliliğine güvenerek, gelecek yıl yapılacak nüfus sayımında daha kaliteli sonuçlar almak için temel değişiklikler yapıyor. Nüfus sayımında verilerin toplanması ve yönetilmesi için yüz binlerce Apple cihazı kullanılacak. Bu cihazlar verilerin gizliliğini korurken, kaliteyi de artıracak”

Cook‘un açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla, ABD ve Apple arasında bir anlaşma söz konusu. Ancak, bu anlaşmanın şimdilik tüm detayları belli değil. ABD, iOS cihazları devreye alarak nüfus sayımı maliyetlerini de azaltmayı hedefliyor olabilir. Apple’ın maliyetleri azaltması ve aynı zamanda güvenli bir sayım ortamı yaratması hem hükümet hem de vatandaşlar açısından pozitif bir algı yaratacak.

 

Siyasicafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.