İpek Yolu’na sinyal verdiler

İpek Yolu’na sinyal verdiler

NETAŞ Genel Müdürü Müjdat Altay, Çin teknoloji devi ZTE ile yaptıkları ortaklığın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde büyümeleri için önemli olduğunu belirterek, "Hem NETAŞ için hem onlar için hem de Türkiye için harika bir şey oldu. Türkiye bundan çok

Altay, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet toplantısında, Çinli teknoloji firması ZTE ile yaptıkları ortaklığın önemine dikkat çekti. Altay, "ZTE Türkiye'ye çok inanıyor. Çok hızlı büyüyen bir firma. Sadece son senede stok değerleri yüzde 70-80 arttı. 5G konusunda çok iyiler. Bizim de 4.5G'de ULAK'ta yaptıklarımızı ve insan ile AR-GE gücümüzü gördüler. Burada aslında merkez kurma hedefi ile NETAŞ'ın hisselerini aldılar" dedi.

ZTE'nin daha hızlı global bir şirket olabilmek ve EMEA Bölgesi'ne (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) hizmet verebilmek için NETAŞ'ın hisselerini aldığını söyleyen Altay, "Bence çok doğru yaptılar. Hem NETAŞ için hem onlar için hem de Türkiye için harika bir şey oldu. Türkiye bundan çok yarar sağlar. Çünkü gerçekten sadece bir hisse alımı değil uzun vadeli bir yatırım olarak geldiler" dedi.

İPEK YOLUNA SİNYALİZASYON

Altay, ZTE ile imzaladıkları mutabakatlardan da bahsederken bunlardan en önemlisinin demiryolu iletişimi ve uygulamaları için kullanılan uluslararası kablosuz iletişim standardı GSM-R alanında olduğunu söyledi. Çin'in İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması için geliştirdiği Tek Yol Tek Kuşak projesi kapsamında hızlı trenlerin kullanılacağına dikkat çeken Altay, "Türkiye artık hızlı trenler olayına girdi. Hızlı tenler ancak GSM sinyalleri ile sinyalleşmesini yapabiliyor. O nedenle sinyalizasyon için böyle bir teknoloji var. Burada NETAŞ'ı mükemmeliyet merkezi seçtiler. Çin'in İpek yolu projesi kapsamında da bu bölgeye bizim üzerimizden satmak biz de bunun AR-GE'sini yapmak için mükemmeliyet merkezini kuracağız" dedi.

Altay, ayrıca NETAŞ'ın EMEA bölgesinde bir bakım ve tamir merkezi olacağını belirterek, "Sattıkları malın Çin'e kadar gidip tamir olup geri gelmesi maliyet olarak yüksek bir şey onu da şimdi Türkiye'de yapmak istiyorlar" diye konuştu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.