İpekyolu tam hız... Kazakistan-Kars arası artık çok kısa

İpekyolu tam hız... Kazakistan-Kars arası artık çok kısa

Türkiye ile Orta Asya ülkelerini ulaşım ağıyla birleştirme projesinin de bir ayağı olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile Kazakistan’dan gelen yükler, Kars’a ulaştı.

Kazakistan’dan vagonlara doldurularak gelen yükler,  büyük öneme sahip Bakü Tiflis Kars Demiryolu Hattını (BTK) kullanarak Kars’a vardı.  Kazakistan’dan Türkiye’ye gelen Türkiye’nin ilk milli yük vagonları tarafından taşınan yükler ikinci kez Kars’a ulaşmış oldu.  

Yükleri TÜDEMSAŞ’ ta TCDD Taşımacılık A.Ş. için Turkuaz rengiyle üretilen Türkiye’nin ilk milli yük vagonları taşıdı.

Ortadoğu'yu Marmaray üzerinden Avrupa'ya bağlayan demiryolu ağı sayesinde Türkiye ile Asya, Kafkasya ve Avrupa ülkeleri arasında ulaşım daha kolay sağlanıyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu bağlantısıyla uluslararası taşıma potansiyeli yıllık 50 milyon tona ulaşması bekleniyor. Böylece İpekyolu’nun yenide önem kazanacağı düşünülüyor.

Bilindiği üzere Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile birlikte artık İngiltere’nin başkenti Londra'dan kalkan bir tren Pekin'e kadar kesintisiz gidebiliyor.

Bu demiryolu hattı ile birlikte bölgenin ekonomisi canlanıyor ve ürünlerin hedef pazarlara erişmesi daha kolay hale geliyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.