Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Uyardı: Derhal boşaltın!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Uyardı: Derhal boşaltın!

7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Derbendihan Barajı'na yakın yerleşim alanlarındakilerin can güvenlikleri için ivedilikle bölgeyi boşaltmaları istendi.

Irak'ın Halepçe kenti yakınlarında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Derbendihan Barajı'na yakın yerleşim alanlarının ivedi şekilde boşatılması istendi.

Şiddetli depremde nedeniyle hem İran'dan hem de Irak'tan can kaybı haberleri geliyor.

Iraklı yetkililer ilk belirlemelere göre depremde en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, İran devlet televizyonu ise, Irak sınırındaki Kirmanşah kentinde 67 kişinin öldüğünü bildirdi. Alınan son bilgilere göre 800'ün üzerinde kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Ziraat ve Su Kaynakları Bakanı Abdulsettar Mecid, yaptığı yazılı açıklamada, Süleymaniye'deki barajda hasar meydana geldiğini, zararın boyutlarının tespiti için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Mecid, zararın tespiti ve olası bir felaketin önüne geçilmesi için özellikle baraj zemininde incelemelerin yapılacağını belirterek, evleri baraja yakın olanlara can güvenlikleri için bölgeden uzaklaşmaları çağrısında bulundu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.