Irak'taki facianın ardından İstanbul'da düğün salonlarında yanıcı madde yasaklandı

Irak'taki facianın ardından İstanbul'da düğün salonlarında yanıcı madde yasaklandı

Irak'ta yanıcı madde yüzünden yangın çıkan bir düğün salonunda 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu facianın ardından İstanbul'da da düğün ve davet salonlarında yanıcı ve parlayıcı maddelerin kullanımı yasaklandı.

Irak'ın Hamdaniye ilçesinde geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen bir düğün töreninde yangın çıktı ve yangın nedeniyle 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Irak Sivil Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Gawdat Abdul Rahman, yangının salonda yakılan maytap benzeri yanıcı maddeler nedeniyle çıktığını ifade etti.

Irak'ta düğün salonunda meydana gelen bu korkunç kaza düğün salonu işletmecilerine de ders oldu.

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası (İSTDO) Adem Sönmez, Irak'ta yaşanan olayın ardından esnaf odası olarak İstanbul'da bulunan düğün ve davet salonlarında yapılan etkinliklerde yanıcı ve parlayıcı maddelerin kullanılmasının yasaklandığını açıkladı.

Bu kararın can güvenliğini sağlamak maksadıyla alındığını ifade eden Sönmez, "Aldığımız karar doğrultusunda özellikle kapalı alanlardaki etkinlikler esnasında kullanılan volkan, mum, köpük, maytap, baloncuk kullanılması yasaklanmıştır" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.