İran Hükümet sözcüsü: Ermenistan ve Azerbaycan bizim iki dost ve kardeş ülkemizdir

İran Hükümet sözcüsü: Ermenistan ve Azerbaycan bizim iki dost ve kardeş ülkemizdir

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabii yaptığı açıklamada Ermenistan'ı dost ve kardeş ülke olarak ilan etti. Rabii, "Ermenistan ve Azerbaycan bizim iki dost ve kardeş ülkemizdir" dedi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında savaş devam ederken İran'dan flaş bir açıklama geldi.

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını geri almak için 3 gündür devam eden savaşın sonlandırılması konusunda komşu devletlerin barış ve ateşkes çağrıları da devam ediyor.

Ermenistan ve Azerbaycan ile komşu olan İran'da ateşkes ve barış çağrısında bulunarak, her iki ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasını istedi.

Toprakları işgal altında olan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlığın barışçıl bir çözüme ulaşması için yardımcı olacaklarını ifade eden İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabbi, Ermenistan için "dost ve kardeş ülke" ifadesini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti resmi haber ajansı (IRNA)'da yer alan haberde Hükümet Sözcüsünün açıklaması yayınlandı.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabbi, haftalık basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Rabbi, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki bölgesel anlaşmazlığa ilişkin bir soruya yanıt olarak’ Azerbaycan ve Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne ve ülkelerin egemenliğine saygıyı defalarca ifade ettik’ dedi.

 

irna-min.JPG

ERMENİSTAN DOST VE KARDEŞ ÜLKE

’Ermenistan ve Azerbaycan bizim iki dost ve kardeş ülkemizdir ve her iki ülkenin toprak bütünlüğü İran için önemlidir’ diyen Rabii, ’Ermenistan ve Azerbaycan bizim iki dost ve kardeş ülkemizdir ve her iki ülkenin toprak bütünlüğü İran için önemlidir’ ifadesini kullandı. 

Rabii,’ Çatışmanın çözümünün barışçıl ve müzakere edilmiş bir çözüm olduğunu biliyoruz ve iki ülkenin birbiriyle konuşup sorunları çözmesi dışında başka bir bakış açısı bilmiyoruz ve bölge halkı lehine başka bir çözüm düşünmüyoruz. Azerbaycan'ın iki komşu ülkesi ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlığın barışçıl bir çözüme sahip olduğuna ve İran, Türkiye ve Rusya'nın iki komşuya, aralarındaki anlaşmazlıkları barışçıl yollarla çözmeleri için BM kararlarının uygulanmasında yardımcı olabileceğine inanıyoruz’diye ekledi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.