İran'da 6.1 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var

İran'da 6.1 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var

İran'ın güneyinde yerel saatle 02.02'de 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde önce 6,1 büyüklüğünde; sonra da yine 6,1 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Depremlerde ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, merkez üssü Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Hemir ve Bender Lenge şehirleri çevresi olan 6,1 büyüklükteki deprem, yerel saatle 02.02'de kaydedildi. Ardından bölgede 6,1 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

 

ARTÇI DEPREMLER DE OLDU

 

Sayehuş, Konh, Dejgan ve Çah Ahmed bölgelerinde ciddi hasarlar olduğu aktarıldı. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. İlk depremden birkaç dakika sonra 4,6 ve 4,7 büyüklüğünde iki artçı deprem meydana geldiği aktarıldı.

 

HALK SOKAĞA ÇIKTI

 

Deprem Hürmüzgan eyaletinin yönetim merkezi Bender Abbas şehrinde de hissedildi, halk sokağa döküldü.Fars Haber Ajansı ayrıca, güvenliğin sağlanması için Hürmüzgan'ın depremden etkilenen bölgelerine Devrim Muhafızları ve ona bağlı Besic kuvvetlerinin gönderildiğini aktardı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.