İran'da Ermenistan bayrağını yakan Azerbaycanlıya ağır ceza

İran'da Ermenistan bayrağını yakan Azerbaycanlıya ağır ceza

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Tahran’a yaptığı ziyaretin ardından İran’da başlayan Ermeni karşıtı gösterilerde tutuklanan Eskhan isimi bir Azerbaycanlı Ermenistan bayrağını yaktığı için cezalandırıldı.

Azerbaycan basınında yer alan iddialara göre; Ermenistan Başbakanı’nın ziyaretinin ardından yaşanan olaylarda güvenlik güçleri tarafından 29 Azerbaycanlı aktivist gözaltına alınmıştı.

 

KARŞILIKLI PANKARTLI GÖSTERİLER

Başbakan Paşinyan Tahran’da ‘Ararat’ kulübünde Ermeni cemaatiyle bir araya gelmişti. Azerbaycanlıları Paşinyan’ın Ermeni cemaatiyle çektiği selfiedeki “Artsakh (Dağlık Karabağ) Ermenistan toprağıdır... Nokta” yazılı pankartı kızdırmıştı.

Ermeni karşıtı gösterileri organize eden Azerbaycanlılar, Ermenistan’ın Tahran’daki elçilik binasına “Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz parçasıdır” adlı pankartlar astılar.

 

TANSİYON SÜREKLİ YÜKSELDİ

Tebriz spor sahasında ise ‘Traktorsazi’-‘İsfahan’ futbol maçı sırasında Azerbaycanlı futbolseverler ‘Karabağ bizim ve bizim olacak’ diye bağırıp Ermenistan’ın bayrağını yakmışlardı.

İran güvenlik güçleri tarafından tutuklanan Eskhan isimi bir Azerbaycanlı, Ermenistan bayrağını yaktığı için cezalandırıldı.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafta Azerbaycanlı’nın nasıl cezalandırıldığı görünüyor.

 

1korona-110.jpg

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.