İş Bankası kredi kartı borçlarını erteledi!

İş Bankası kredi kartı borçlarını erteledi!

Koronavirüs sebebiyle tüm ülkede özellikle ekonomiyi ilgilendiren çerçevede önlemler alındı. Kredi kartları borçlarının ertelenmesi gündeme alınacak mı? sorusu gündeme geldi. İş Bankası'ndan sevindiren haber geldi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemizde de yayılmaya başlayan Koronavirüs nedeniyle kredi ödemeleri ve takipteki alacaklar ertelendi.

 

İŞ BANKASI MADDELER HALİNDE EKONOMİYE DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI

 

İş Bankası koronavirüs sebebiyle müşterilerinin mağdur olmaması için bir takım tedbirler aldı. İşte o tedbir kararları:

ANAPARA/ FAİZ/ TAKSİT ÖDEMELERİ ÖTELENEBİLECEK

"Müşterilerin 30 Nisan’a kadar ihtiyaç duyması halinde anapara/faiz/taksit ödemelerinin ilave bir koşul aranmaksızın 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verilecek.

SEKTÖRLERE DESTEK VERİLECEK

Salgın sebebiyle mali bünyesi olumsuz etkilenen başta turizm, lojistik, AVM, perakende sektörleri olmak üzere sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahil gerekli tüm destek verilecek.

İLAVE LİMİT DESTEĞİ

KOBİ’lerimizin ve mikro işletmelerin, tabana yaygın yararlanmasını teminen, salgın öncesi girdiği ticari yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi amacıyla mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ilave limit için de azami çaba gösterilecektir.

MAAŞ ÖDEMELERİNE KATKI SAĞLANACAK

Maaş anlaşmalı olsun olmasın Banka müşterilerinin önümüzdeki 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak.

EFT VE HAVALE İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ

Dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT/havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar (karttan karta havale dahil) hiçbir Banka müşterisinden ücret alınmayacaktır.

KREDİ KARTLARI LİMİTİ ARTTIRILABİLECEK

Sağlık ve gıda başta olmak üzere, müşterilerimizin alışveriş anında ihtiyaç duyması halinde kredi kartı limitlerinde artırıma gidilecek.

KREDİ, KREDİ KARTI VE EK HESAP ÖDEMELERİ 3 AY ERTELENECEK

POS ve ÖKC ücretleri 3 ay boyunca ötelenecek. Bireysel müşterilere tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek.

İLAVE TEDBİRLER GELEBİLİR

İş Bankası bu tedbirler manzumesi ile sınırlı olmamak ve başta işini kaybeden vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar olmak üzere, ülkenin içine girdiği zorlukları aşmak için yapıcı ve çözümcü anlayışını bugüne kadar olduğu gibi sürdürerek her türlü ilave tedbiri alacaktır."

 

HANGİ BANKALAR KREDİ ÖDEMELERİNİ ERTELEDİ?

Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve VakıfBank destek paketleri açıkladı. Koronavirüs salgınının getirdiği mali zorlukları aşabilmek için müşterilerine sağladıkları kredi kolaylıklarını açıkladılar.

 

ERTELENEN KREDİLER NELERDİR?

Kredi olarak çekilen tün borçlar ertelendi.

Taşıt, ihtiyaç, konut, otomobil, emlak, kobi ve tüm ticari krediler belli şartlar dahilinde ertelendi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.