İş dünyasından AK Parti ve MHP’ye “itidal” çağrısı: İttifakı bozmayın

İş dünyasından AK Parti ve MHP’ye “itidal” çağrısı: İttifakı bozmayın

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Yerel Seçimlerde ittifaktan vazgeçtiklerini açıklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu çağrıya “herkes kendi yoluna gidecek” demesi iş dünyasında yankı buldu.

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerden büyük bir başarıyla çıkan AK Parti ve MHP’nin BBP’nin de desteğiyle oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın dağılması ihtimali iş dünyasında yankı buldu.

Türkiye’nin MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tam desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmesinin ardından, MHP ile AK Parti arasında yerel seçimlerde yaşanan gerginliğin Başkanlık Sistemi’nin geleceğini de etkileyeceği ifade ediliyor.

Anadolu Dostluk Afrika Sanayici ve İş adamları Derneği (ADASİD) Başkanı Levent Kuloğlu AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde yaşanan gerginliğin ülkeye, ekonomiye ve millete bir fayda getirmeyeceğine inandıklarını ve bir an önce bu fitnenin söndürülerek, kuvvetini Hakk’tan ve Milletten alan, bu inanç birliğinin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

ADASİD Başkanı Kuloğlu siyasetcafe’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dış kaynaklı Türkiye’yi yıkmaya yönelik tüm girişimlerin AK Parti MHP ittifakıyla bir bir ortadan kaldırılmasının ardından, Batı emparyalist güçlerin özellikle dövizi silah gibi kullanarak İktidarı yıkmak isteği de boşa çıkmıştı. Türkiye’nin azılı düşmanları şimdi de Türkiye’nin büyük geleceğinin mimarları olan AK Parti ve MHP arasında ayrılık tohumlarının atılması için büyük bir gayret içerisine girdi.

Ülkesini, vatanını, milletini ve devletini seven biz işadamları yerel seçimler öncesi Türkiye’nin geleceğinin mimarları olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin arasına girmek isteyen fitne tohumlarının filizlenmesini asla arzulamıyoruz.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi herkese göstermiştir ki, hem Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan hem de sayın Devlet Bahçeli bu ülke için elini, gövdesini taşın altına koymaktan bir an olsun çekinmemişlerdir.

Yerel seçimler öncesi elbette ki, her siyasi partinin farklı beklenti ve hedefleri olacak, başarıyla çıkmak isteyecektir. Bu çerçevede gerek AK Parti’nin gerekse MHP’nin yaşanan tüm olumsuzluklara, birilerinin ayırma çabalarına rağmen Cumhur İttifakı’nın ruhunu koruyacaklarına inanıyoruz.

Buna tüm kalbimizle inanıyoruz çünkü, ülkemizin, milletimizin, ekonomimizin geleceğinin buna bağlı olduğunu ve öfke ile hareket edilmemesi, bu farklılıkların bir rövanşa çevrilmemesinin memleketimizin hayrına olduğunu düşünüyoruz.

Emperyalist güçlere, pusuda bekleyen FETÖ’cülere ve bilumum hainlere el ovuşturmayalım. Sevginin ve muhabbetin dilini hakim kılalım. Fitnecilerin sinsice hazırladıkları oyunlara düşmeyelim.

Geleceğin Büyük Türkiye’sini inşaa ederek, düşmanları çatlatmak isteyenler, kendi siyasi renkleriyle Cumhur İttifakı’nda buluştu. Yerel Seçimler öncesi AK Parti ile MHP arasında yaşanan bu gerginliğin yerini bir an önce itidal, feraset ve akıl almalı. Herkesin önceliği Türkiye olmalı. Çünkü başka gidecek bir yerimiz yok.”

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.