İş dünyasından Gül, Babacan ve Davutoğlu’na açık çağrı: Bari bunu yapın!

İş dünyasından Gül, Babacan ve Davutoğlu’na açık çağrı: Bari bunu yapın!

Ahmet Davutoğlu’nun ayrı Abdullah Gül’ün desteklediği AK Parti’den istifa eden Ali Babacan’ın ayrı kuracağı ifade edilen yeni partilere iş dünyasından açık tavır ve çağrı geldi.

YSK tarafından yenilen İstanbul Seçimini CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun açık farkla kazanması AK Parti içerisinde hareketliliğin artmasına ve yeni parti çalışmalarının daha fazla gündeme gelmesine neden oldu.

31 Mart yerel seçimlerinden yüzde 52 oy ile zaferle çıkan AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın dağıtılmasına yönelik iç ve dış çevrelerden baskılar devam ediyor.

ABD ve Avrupa’nın Türkiye’ye abandıkça abandığı, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin en temel hakkı olan arama çalışmalarına yönelik baskı ve yaptırımların arttığı dönemde AK Parti iktidarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kararlı bir şekilde S-400’leri almasının Türkiye için tarihi bir karar olduğu gerçeğine karşı içeriden ve dışarıdan siyaset yeniden çalkalandırılıyor.

Türkiye, MHP’nin tam destek verdiği AK Parti iktidarıyla bir yandan bu sorunlarla boğuşurken, içeride de FETÖ ve bölücü örgütlerle amansız bir mücadele veriyor. Türkiye’nin bu kararlı duruşu ve iradesini kırmak için AK Parti içerisinden Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile bir ayrışma ve cepheleşme yaratma çabalarına iş dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

leventkuloglu.jpg

ADASİD Başkanı Levent Kuloğlu

“ÇOK TEHLİKELİ VE SAĞLIKSIZ”

Siyasette yeni gelişmelerle ilgili açıklama yapan ADASİD Başkanı Levent Kuloğlu yaşananları siyasetcafe.com’a değerlendirdi.

Kuloğlu Türkiye’nin varlığı ve birliği noktasında hayati dönemeçlerden geçtiğini bundan da ekonominin haliyle etkilendiğini ifade ederek; “Ülkemizi ekonomik bir kuşatma altına almak isteyen ABD ve Avrupa’nın bu tavrına karşı tek yürek ve tek vücut olmamız gerekiyor. Dışarıdan ve içeriden bir kuşatma var. Özellikle iktidar partisi olan AK Parti’ye yönelik büyük bir mizansenin hazırlanmakta olduğunu görüyoruz. AK Parti’ye geçmişte hizmet eden Abdullah Gül , Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti çalışmalarını yaşanan gelişmeler ışığında oldukça tehlikeli ve sağlıksız görüyoruz.

İŞ DÜNYASI İSTİKRAR VE DEVAMLILIK DİYOR

Biz iş dünyası olarak huzur, istikrar ve devamlılık isteriz. Türkiyemiz’de elbette demokrasi işliyor. İsteyen istediği partiyi kurabilir. Siyaset yapabilir. Buna kimsenin diyeceği bir şey olamaz. Ancak, daha düne kadar ülkenin yönetiminde en üst görevlerde bulunanların bugün, Türkiyemizin içinde olduğu sorunları, sıkıntıları ve baskıları görmediğini, bilemediğini söyleyemeyiz.

Tarihi dönemlerden ve dönemeçlerden geçtiğimiz bu günlerde istikrarı ve iradeyi temsil eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye yönelik içeriden yapılmaya çalışılan yıpratma ve parçalama çabalarını ülkemiz geleceği için çok tehlikeli ‘demokratik çabalar’ olarak değerlendiriyor ve karşı çıkıyoruz.

Aziz Milletimiz, halkımızın bu girişimlere paye ve geçit vereceğine kesinlikle inanmıyorum. İş dünyası olarak destek vermemiz de mümkün değildir.

GÜL, BABACAN VE DAVUTOĞLU’NA AÇIK ÇAĞRI

Buradan Abdullah Gül’e, Ali Babacan’a ve Ahmet Davutoğlu’na açıktan sesleniyorum. Türkiye’nin tarihi dönemeçlerden geçtiği günlerde gerçekten samimi iseniz ya AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na destek verin ya da hiçbir şey yapamıyorsanız nifak ve fitne çıkarmamak için sessiz kalın, gündemden çekilin.

Türkiye’nin ekonomisiyle, içeride ve dışarıda verdiği amansız mücadelesinde gerçekten birliğe ve çelikten iradeye ihtiyacı var. Hiçbir şey yapmıyorsanız bari bunu yapın.”

sukruderici.jpg

Ali Babacan'ın kuracağı iddia edilen Huzur Partisi'nin isim hakkını alan iş adamı Şükrü Derici

ALİ BABACAN’IN PARTİSİNE GEÇİT YOK

AK Parti’den ayrılıp yeni parti kurmak için ortaya çıkan Ali Babacan’ın partisinin adının Huzur Partisi olacağı kamuoyuna yansımıştı. Bu gelişmeler üzerine Şükrü Derici isimli bir iş adamı da hızlı hareket ederek Huzur Partisi’nin isim hakkını ve patentini almış ve bu isim hakkını kimseye vermeyeceğini ilan etmişti.

“GİDİN REİS İLE ANLAŞIN”

İş adamı Şükrü Derici söz konusunu gelişme hakkında AKİT gazetesinin tam gerçekleri yazmadığını ve düzeltme isteyeceğini ifade ederek, şu açıklamaları yaptı:

 

Gazetelerden çoğu beni aradı. Ama akit yanlış yazmış onları arayıp düzeltme isteyeceğim. Ben Sayın Babacanı tanımam. Bundan 3 ay önce Gül, Davutoğlu ve Babacan parti kuracakmış diye duyum aldım. Bunun da adı Huzur Partisi olacağının bilgisini aldım ve patentçimi aradım. Bu partinin isim hakkının alınmadığını öğrendim başvuru yaptım ve aldım. Amacım bir iş adamı olarak, koalisyonlar olmasın çünkü bu ülkede koalisyonlar yürümüyor olan bizim gibi iş adamlarına oluyor. Gidip Reis ile anlaşsınlar ve nasıl ülkeyi AK Parti 9 sene çok güzel yönetmişse bu arkadaşlarda eskiden olduğu gibi aynı katkıyı sağlasınlar ülkeye yeniden huzur gelsin millet işine baksın.”

İŞ DÜNYASI NASIL DESTEK VERECEK?

ADASİD Başkanı Levent Kuloğlu'nun siyasetcafe.com'a yaptığı açıklamalarından ardından iş dünyasından nasıl bir tepki geleceği merak ediliyor. Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na yönelik yeni parti açıklamalarının karşısında Levent Kuloğlu'na ve iş adamı Şükrü Derici'ye destek mi gelecek, yoksa iş dünyası siyasette yaşanan bu çalkantılara karşı sessiz mi kalacak?

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.