İş dünyasının ünlü ismi koronavirüsle mücadelesini anlattı

İş dünyasının ünlü ismi koronavirüsle mücadelesini anlattı

Başarılı iş kadını Esra Oflaz Güvenkaya, yurtdışından geldikten sonra yakalandığı koronavirüs hastalığı süresince yaşadıklarını detaylı olarak kendi sosyal medya hesabından paylaştı

Güvenkaya hesabında kendini şöyle anlattı:

“Bugün kendimi binlerce şükürler olsun ki daha iyi hissediyorum , Ve sizlere moral olması için COVİD19 iyileşme sürecimle ilgili en çok sorduğunuz sorularını cevaplayacağım;
Bendeki belirtiler; Sinüzit ile başladı, hiç ateş yapmadan 3 gün sonra şiddetli öksürük, halsizlik ve nefes darlığı yaptı. Gece yarısı hastaneye gittim. Hemen akciğer röntgeni, tomografi çekildi ve nefes alamadığımdan yoğun bakıma yatırıldım oksijen verilmeye başlandı. Tomografide zatürre tespit edildi. Korona testi yapıldı ve devlete gönderildi. Geçirmiş olduğum diğer hastalıklarım soruldu; beyin kanaması, bredikardi takibe alındı. Korona pozitif geldi.

 

“ÇOK ZORLANDIM”

Devletin kararlaştırdığı tüm hastalara verilen ilaç protokolü verilmeye başlandı. Yoğun bakımda virüsün etkisi beni zorladı; öksürüğüm çok şiddetlendi, konuşamıyordum nefesimde çok dardı bu beni korkuttu. Tedavimin 5. gününde verilen ilaçlarla iyileşmeye başladığımı hissettim. Yeni çekilen akciğer röntgeninde zatürrenin ilerlemesinin durduğu haberini aldım ve klinik değerlerim de iyiye gitmeye başladı.

 

“12.GÜNDE TABURCU OLABİLDİM”

Yoğun bakımdan altı gün sonra normal odaya alındım. Nefes darlığım çok azalmıştı, oksijen oranım artmıştı. Ancak öksürüğüm devamdı ve şiddetli baş ağrısı başladı. Sanırım 3 gün sonra test yapıldı hala pozitifti. Takip eden 2 gün sonra tekrar test yapıldı ve Korona negatif çıktı. 2. Testte negatif çıkınca 12. günde taburcu oldum.

 

 

“TEKRAR KAPILABİLİR DENDİ”

Hastaneden ayrılırken yapılan test neticesinde vücudumun hala korona virüsüne bağışıklık geliştirmediği tespit edilmiş. Ne zaman bağışıklık oluşturacağına bakılıyor düzenli olarak. Dua ediyorum ki en kısa sürede gelsin. Genelde geçirenler bağışıklık sahibi oluyormuş . Korana virüsü zaman içinde mutasyona uğrayacak türden bir virüsmüş ve tekrar kapılabilirmiş. Hastane sonrası 14 gün ev istirahati verildi, zatürreemin akciğerlerimde iyileşmesi zaman alacakmış.

 

Evde kısa öksürüğüm, azalmış nefes darlığım sürüyor. Hiç bir virüs almamam gerekiyormuş. Evde nefesimi açmaya çalışıyorum belli egzersizler ve nefes meditasyonuyla ve bağışıklığımı kuvvetlendirici besinler yiyorum vitamin alıyorum, dinleniyorum. Tüm hastalara Ya Şafi, Mucip, kuddüs ,Elhamdüllilah zikrlerini çekiyorum. Mecburi seyahat etmiştik lütfen evde sağlıcakla kalın♥"

 

Esra Oflaz Güvenkaya Kimdir?

Esra Oflaz Güvenkaya, İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. New York Üniversitesi'nde Uluslararası İş ve Finans Eğitimi aldı. Kariyerine aile şirketleri olan Medyavizyon şirketinde başlayan Esra Oflaz Güvenkaya, 5 yıl boyunca Medyavizyon'un çeşitli programların lisans haklarının alımından sorumlu oldu. 1998 yılında abisi Fatih Oflaz ile birlikte MCD adlı şirketi kurarak yabancı kanalların Türkiye temsilciliklerini aldı. Türkiye’ye getirdikleri kanalların arasında MTV, National Geographic , Eurosport , RTL gibi pek çok uluslararası kanal bulunuyor. Kendi kanallarının yanı sıra yabancı kanallardan bazılarının da lisans haklarını satın alarak Türkiye versiyonlarını hayata geçirdi. Esra Oflaz Güvenkaya, 2016 yılında ise dünyanın en çok izlenen kadın kanalı Lifetime'un Türkiye versiyonunun yayın hayatına başlamasını sağladı.

 

siyasetcafe.com

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.