İşçiler Avcılar belediyesini bastı!

İşçiler Avcılar belediyesini bastı!

Maaş ve kıdem tazminatları ile sosyal haklarının hemen ödenmesini isteyen işçiler CHP'li Avcılar belediyesi önünde eylem yaptı.

CHP’li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli partisinden istifa ederek DSP’den aday oldu. Ancak işçiler yakasını bırakmadı. 

Alacakları nedeniyle Marmara Caddesi'nde toplanan Belediye-İş Sendikası'na üye işçiler, Avcılar Belediyesine doğru yürüdü.

İşçiler, "Ödenmeyen ücretlerimiz ödensin" pankartı taşıyan işçiler, "Avcılar işçisi köle değildir", "İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı isteriz" şeklinde sloganlar attı.

EMNİYET BİNA ÖNÜNDE TEDBİR ALDI

Avcılar Belediye binasının önüne gelen işçiler, burada bir süre daha slogan atmayı sürdürdü. Polis de bina önünde tedbir amacıyla güvenlik önlemi aldı.

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir, burada yaptığı açıklamada, Avcılar Belediyesinde çalışan işçilerin maaşlarının düzenli ve tam ödenmemesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

ÜÇ YILLIK SOSYAL HAKLAR VE KIDEM TAZMİNATLARI ÖDENMEDİ

Bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: "İşçilerin aylık maaşları ve sosyal hakları, sözleşmelilerin 2-3 aylık maaşları ve sosyal hakları, kadrolu işçilerin 3 yıllık sosyal hakları, memurların 1,5 yıllık sosyal hakları ve tazminatları ve emekli çalışanların kıdem tazminatı ile alacakları hala ödenmemiştir.

Burada bir keyfiyet var, herkes mağdur. Burada bir usulsüzlük, zulüm var. Buradaki zulme kim dur diyecek? Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum, varsa bir yanlışımız bizimle ilgili bir işlem başlatın. Yoksa burada insanlara zulmedenlere neden gereğini yapmıyorsunuz?"

MEVCUT BAŞKAN TOPRAK DEP’DEN ADAY OLDU

Bu arada son dönem CHP’li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli partisi tarafından aday gösterilmedi. Toprak bunun üzerine partisinden istifa ederek DSP Avcılar Belediye Başkanı adayı oldu.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.