İşe yeni girenler dikkat! Bakanlıktan 2850 lira işe başlama yardımı veriliyor

İşe yeni girenler dikkat! Bakanlıktan 2850 lira işe başlama yardımı veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan işe başlama yardımının tutarı 2023 yılında arttı. Peki işe başlama yardımı nasıl alınır, ne kadar? İşte detaylar…

Toplumun her kesiminin maddi ve manevi olarak desteklenmesini hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pek çok destek ödemesi gerçekleştirmeyi 2023 yılında da sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteklediği kesimlerden biri de iş arayan vatandaşlar oluyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işe başlama yardımında bulunabiliyor.

Pek çok destek sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı desteklerden biri olan işe başlama desteği, sadece belirli şartları yerine getiren kişilere ödeniyor. Bu kapsamda ödemeleri asgari ücrete göre belirleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında artan asgari ücretler birlikte sosyal destek ödemeleri gibi işe başlama desteğini de artırmış bulunuyor.

 

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 10’U OLARAK BELİRLENİYOR

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti’nce 1 yıl içerisinde azami 3 defa olmak üzere verilen işe başlama yardımı, aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10’una tekabül edecek şekilde belirleniyor. Bu kapsamda bu sene toplam üç ödeme alacak olan kişinin alabileceği maksimum işe başlama yardımının tutarı, ocak ayı itibariyle, 2 bin 850 TL’ye yükselmiş bulunuyor. Buna ek olarak, ödeneğin bir kez verilmesi halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, asgari ücretin üçte biri oranında bir yardım gerçekleştiriyor.

 

ÖDENEKTEN YARARLANMAK İÇİN 30 GÜN ŞARTI ARANIYOR


Öte yandan kişinin işe yönlendirme bilgisinin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından bütünleşik sisteme bildirilmesinden sonraki 30 gün içinde ikamet edilen bölgedeki SYDV’ye başvuru yapan kişiler, bu işe başlama desteğinden yararlanabiliyor. İşe başlama öncesindeki ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan bu ödenekten yararlanmak için ise birtakım şartları taşımak gerekiyor. Temel şart ise, yapılan gelir testinde muhtaçlık seviyesinde olmak olarak belirlenmiş bulunuyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.