IŞİD'ın kadın pazarı Türkiye'de iddiası

IŞİD'ın kadın pazarı Türkiye'de iddiası

Terör örgütü İŞİD'in Gziantep'ten ve Ankara'dan zor kadın ve çocuk ticareti yaparak "Cazibeli kafirler" adı altında onları erkeklere pazarladığı iddiası, CHP milletvekili Sera Kadıgil tarafından gündeme getirildi.

Gündeme bomba gibi düşen ve HDP'ninde hakkında Meclise  önerge de verdiği iddiaya göre; CHP adına sözcülük yapan Kdıgil şunları kaydetti; 
" 6 yaşından 70 yaşına kadar, 5.000 ila 7.000 arasında kız çocuğu ve kadının IŞİD tarafından alı konduğunu biliyoruz ve en iyi ihtimalle diyoruz buna. IŞİD tarafından bugüne kadar Ezidiler, Türkmenler, Süryaniler, Araplar, binlerce kadın ve çocuk, 'cazibeli kafirler' pazarlarında satıldı” 


KADINLARA TECAVÜZ EDİLİYOR, ÖLDÜRÜLÜYOR VE İNTİHARI DÜŞÜNÜYORLAR 


“Bu kadınların, çocukların kaçı Türkiye'de, kaçı şu anda biz burada bu görüşmeleri yaparken tecavüze uğruyor, kaçı öldürülüyor, kaçı kendini öldürmenin yollarını arıyor, biz bunu bilmiyoruz. Bunları araştırmak, bunun peşine düşmek, yabancı basın mensuplarının değil, bizim işimiz. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak 'IŞİD bir terör örgütüdür' diyorsak ve bununla mücadele ettiğimizi söylüyorsak kendimizi inandırıcı kılmak için bu olan biteni araştırmak ve IŞİD'lilere hak ettikleri cezayı vermek zorundayız diyorum” ifadesini kullandı.

 

KADINLAR 8 BİN İLA 50 BİN LİRAYA SATILIP TOPLU TECAVÜZE UĞRUYOR


Kadıgil, satışlar için derin internet pazarlarının kurulduğu, facebook ilanlarının bulunduğu ve broşürler basıldığını belirtti. Kadıgil, “Savaş ganimeti" olarak görülen kadın ve kız çocuklarının defalarca toplu tecavüze uğradıklarını, tekrar tekrar satışa çıkarıldıklarını söyledi.

Kadıgil, insan satışının fiyatlarının 50 dolar ila 8 bin dolar arasında değiştiğini de dile getirdi.

 

'PARA TRANSFER MAKBUZLARI VE PARALAR YETERLİ DELİL SAYILMADI'

 

Kadıgil, 2016 yılında Gaziantep’te IŞİD’in Ezidi kadınlar için kullandığı “satış ofisi”ne yapılan baskın sonrasında yaşananların bir hukuk skandalı olduğunu belirtirken, “Baskında 370 bin dolar, çok sayıda yabancı pasaportun yanı sıra Türkiye-Suriye arasında milyonlarca dolarlık para transferlerinin yapıldığına dair 1768 sayfalık Arapça makbuz bulundu. Ve Ezidi kadınları para karşısında sattıkları iddia edilen 6 Suriyeli hakkında dava açıldı. Buraya kadar her şey bir hukuk devletinde olması gerektiği gibi ilerlerken 16 gün içinde 'Yeterli delil bulunamadı' denilerek dosya kapatıldı ve 6 sanık beraat etti. 23 Aralık’ta iddianamesi hazırlanan, ilk celsesi 31 Aralık’ta görülen dava, ikinci son celsede; 15 Ocak’ta kapatıldı. Ne çok sayıda pasaport, binlerce dolar, ne de 1768 sayfa para transferinin belgesi olan Arapça makbuz yeterli delil olarak değerlendirilmedi" dedi.

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.