Işık Okulları, Attilâ İlhan'ı andı

Işık Okulları, Attilâ İlhan'ı andı

Ünlü şair Attilâ İlhan, vefatının 14. yılında şiirleri ve şiirlerinin şarkılarıyla FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü’nde anıldı. Işık Lisesi 1946 yılı mezunlarından olan İlhan için geceye katılanlar, ünlü şairin mısralarıyla duygu dolu anlar yaşadı.

FMV Işık Okulları Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin hazırladığı sunumda FMV Işık Okulları Müzik Öğretmenleri Senfonik Orkestrası’nın eşliğinde Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule Işık Okulları öğrencileri Attilâ İlhan’a can verdi. Geceye konuk olarak katılan ünlü tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer Ayça da edebiyatın büyük ustasından üç şiir okudu.

Büyük ilgi gören etkinlikte İlhan’ın; ‘Gereği Düşünüldü’, ‘Sana Ne Yaptılar’, ‘Gece Buluşması’, ‘Biraz Paris’, ‘Beni Koyup Gitme’, ‘Sisler Bulvarı’, ‘Böyle Bir Sevmek’, ‘Ben Sana Mecburum’, ‘Üçüncü Şahsın Şiiri’, ‘Ayrılık Sevdaya Dâhil’, ‘Yağmur Kaçağı’, ‘Mahur Beste’, A’n Gelir’ şiirleri ve ‘Sultan-ı Yegâh’, ‘Beni Koyup Gitme’, ‘Ben Sana Mecburum’, ‘Üçüncü Şahsın Şiiri’, ‘Ayrılık Sevdaya Dâhil’ şiirlerinin şarkıları seslendirildi. Edebiyatın büyük ustası ünlü şair Attilâ İlhan’ın anıldığı sunum, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı ve ayakta alkışlandı.

 

Gecede, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. A. Akın Süel,  “Büyük şair Attilâ İlhan bir sözünde ‘Bazıları şiir sevmez çünkü onların yaraları yoktur.’ der. Seksen yıllık ömrü boyunca hep yazdı. Yaralarını, yaralarımızı anlattı; çare bulmaya çalıştı, düşündü, düşündürdü. Türk edebiyatının en çalışkan isimlerinden biriydi. O, Atatürk’ün hayal ettiği, geleceği şekillendirmede büyük görevleri olduğunu her zaman söylediği ‘Türk aydınının’ en güzel örneklerinden biriydi. Biz seni her zaman hatırlayacağız ve anacağız büyük şair diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.