Işık Yayıncılık’tan Gülen’e 1 milyon telif

Işık Yayıncılık’tan Gülen’e 1 milyon telif

15 Temmuz hain darbe girişimini organize eden FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’e Işık Yayıncılığın 1 milyon lira telif ödemesi gönderdiği öğrenildi. İşte ayrıntılar;

Işık Yayıncılık, Bank Asya pos cihazını kullanarak himmetleri topladı ve 25 milyonluk cironun 1 milyonunu ‘telif ödemesi’ adıyla FETÖ’ye gönderdi.

Fethullahçı Terör Örgütünün kurban, himmet ve burs paralarını Bank Asya'ya bağlı pos makinalarıyla topladığı ortaya çıktı. Örgütün finans devi Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturmada fark edilen olay holdinge bağlı Işık Yayıncılık'ın hesaplarının incelenmesi sonucu elde edildi.

Aynı zamanda örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarının basıldığı firma olan Işık Yayıncılık'a ait Bank Asya pos cihazının yoğun bir şekilde kullanıldığı tespit edildi.

'Himmet' paralarının aktarıldığı tarafların hesap hareketlerinin incelenmesinden sonra Gülen'e ait telif ödemeleri kapsamında kardeşi Mesih Gülen'e 31 Mart 2010 ve 9 Şubat 2015 arasında toplam 1 Milyon 66 Bin TL ve 10 bin Dolar aktarıldığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.