İşimiz Allah'a kalmış, Google Trends'de "iş bulma duası" en çok arananlarda

İşimiz Allah'a kalmış, Google Trends'de "iş bulma duası" en çok arananlarda

Türkiye'de işsizlik oranları arttıkça internette iş bulma duasını arayanlar da artış gösteriyor.

Türkiye’de artan işsizlik oranlarının ardından, Google'da yapılan "iş bulma duası" aramalarında artış kaydedildiği ve söz konusu 'duaların' en çok arananlar arasına girdiği gözlemlendi.

Türkiye'de Kasım ayı işsizlik sayısı 327 bin kişi artarak 4 milyon 308 bin kişi oldu. İŞKUR (Türkiye İş Bulma Kurumu)’un verilerine göre, 2019 yılında işsizlik ödeneği için başvuranların sayısı 2018’e kıyasla yüzde 19.8 artarak 1 milyon 955 bin 41 kişiye ulaştı.

 

is-bulma-duasi.jpg

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre de genç işsizlik oranı 2019 ağustosunda yüzde 27,4’e ulaştı. Kasım ayı itibariyle 1 milyon 160 bin kişi 1 yıldan uzun süredir iş aramasına rağmen bulamıyor. Ekim ve kasım aylarında daha önce iş arayan 337 bin kadın iş aramaktan vazgeçerek ev işleriyle uğraşmaya başladı. 83 milyonluk ülkede sadece 28,5 milyon kişi istihdamda. 4,4 milyon kişi ise iş arayıp bulamıyor, geri kalanlar ise bir nedenle iş gücüne dahi katılmıyor. Aynı nüfuslu Almanya’da işgücüne katılım oranı yüzde 74 seviyesindeyken Türkiye’de bu oran kasım ayı itibariyle yüzde 52.5.

googleicfoto-1-16-9-1582268576.jpg

Google’da "iş bulma duası” aramalarıyla TÜİK’in genç işsizlik oranı zamanlaması birbirini yakından takip ediyor. Google Trends’de “iş bulma duası” yazıp aratanlar işsizlikle beraber artıyor.

İşsizlik oranları artıkça iş bulma duasını arayanlar da artıyor. İşsizlik oranının azalmasıyla "iş bulma duası" aramaları azalıyor.

Google’a iş bulma duası yazınca yaklaşık 1 milyon 600 bin arama sonucu çıkıyor. Sonuçlar işsizleri muhtelif dualara götürüyor. Bu 'mucize dua' veya 'dua et iş bul' adıyla açılan sayfaların videoları yüz binlerce kez izleniyor.

İş bulma duası Google'da en çok arananlar listesine girdi. Görünen o ki vatandaşın işi de dualara kalmış.

“iş Bulma Duası” YouTube’da milyonlarca kez dinlenmiş

İnternette iş bulmaya yardımcı olduğu iddia edilen bir çok dua bulunuyor. Youtube’daki videolar ise iş bulma duasının nasıl tatbik edileceğini anlatıyor. Youtube’da 'iş bulma duası' aramasında en çok izlenen video 4 yılda tam 4.9 milyon kez görüntülenmiş. Bu dua 'rızık ve iş kapılarını açan dua' olarak tanıtılıyor. Video 17 bin kişi tarafından beğenilmiş ve yüzlerce yorum almış. "iş bulma duası" içeriğindeki yüzlerce videonun çoğu “yüzde 100 etkili, denenmiş, en etkili” gibi niteliklerle tanıtılmakta.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.