İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'dan İstanbullulara uyarı! 'Afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz'

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'dan İstanbullulara uyarı! 'Afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz'

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, 'İstanbul'da afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Şile Atıksu, Yağmur Suyu ve Dere Islah Yatırımlarının temel atma töreninde konuşan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbulluları uyardı. Başa, "Çok kurak bir dönem geçiyoruz. Yani bütün bu yatırımları yaparken hakikaten sıcaklık rekorlarının kırıldığı, afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz" dedi.

İSKİ'nin Şile’de sel baskınlarını bitirmeyi amaçlayan, ilçedeki Yeni Dere’nin su taşıma kapasitesi 5 kat artıracak, toplam 43 kilometre yeni atıksu ve yağmur suyu hatlarının yapılacağı projesi hayata geçiyor.

Şile Atıksu, Yağmur Suyu ve Dere Islah Yatırımlarının temel atma töreninde konuşan Başa, kentte kuraklığın afet boyutuna ulaştığını belirtti.

İstanbulluları su tasarrufu yapmaya davet etti.

 

Başa yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

 

"Çok kurak bir dönem geçiyoruz. Yani bütün bu yatırımları yaparken hakikaten sıcaklık rekorlarının kırıldığı, afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz. Bu noktada günlük su tüketimlerimiz üç buçuk milyon metreküpe ulaştı. Bu vesileyle, tabi Anadolu Yakası'nda çok sıkıntımız yok çok şükür genel olarak Avrupa yakasında biraz baraj doluluk oranlarımız düşük. O noktada bütün hemşerilerimizi İSKİ'nin yapmış olduğu su tasarrufu kampanyasına katkı yapmayı bekliyorum. Sadece diyoruz bütün vatandaşların yüzde on oranında tüketimlerini kıssalar biz inşallah sorunsuz bir şekilde yağmurlu sezona atlamış olacağız."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.