İSKİ İstanbul'daki yabancı sayısını açıkladı

İSKİ İstanbul'daki yabancı sayısını açıkladı

İSKİ’nin verileri ortaya çıkardı: İşte İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin sosyal medya hesabı x'ten paylaştığı veriler, çarpıcı gerçeği gün yüzüne serdi.

İstanbul'da kimsenin tam olarak bilmediği yabancı nüfus sayısı, İSKİ'nin verilerinde ortaya çıktı.

İSKİ’nin su tüketim verilerine göre İstanbul’da yaklaşık 2.5 milyon yabancı yaşıyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sosyal medya hesabından İstanbul'da yaşayan yabancı nüfus sayısı ve konut sorunu ile ilgili çarpıcı veriler paylaştı.

Gökce, İSKİ'nin su tüketim verilerine göre İstanbul'da yaklaşık 2,5 milyon yabancı yaşadığını belirterek “İstanbul’daki yabancı sayısı tek başına bir şehir olsaydı Avrupa’nın en büyük 9’uncu şehri olacaktı. Paris şehir merkezinde 2,1 milyon insan yaşarken, Viyana nüfusu 1,9 milyon, Barcelona sadece 1,6 milyon” dedi.

 

8 YILDA 10 KAT ARTTI


Yabancı uyruklu İSKİ abone sayısı 8 yılda yaklaşık 10 kat arttığına dikkat çeken Gökce, “2019 yılında 145 bin yabancı uyruklu abone varken bu sayı bu yıl 255 bin 985'e çıktı. İstanbul’da ortalama hane büyüklüğü 3,3 düzeyindeyken, yabancı abonelerde bir çok hane birlikte yaşadığı için hane halkı büyüklüğü 8-10 düzeyini dahi aşabiliyor. Geçici sığınmacı, konut satışı ile vatandaşlık almış şahıslar, geçici çalışma veya ikamet izni olanlar ile kaçak göçmenler dahil toplam yabancı nüfus vatandaş nüfusumuzun yüzde 16'sına ulaşmış durumda” dedi.

 

İSTANBUL'UN LİMİTLERİNİ AŞINDIRIYOR


Gökce, "Dünyada herhangi bir şehrin 8 yıl gibi bir zaman zarfında 2,5 milyon nüfus artışının gerektirdiği sosyal donatı, eğitim kurumları, park, rekreasyon alanı üretmesi, toplu taşıma ağını bu büyük nüfus artışına uygun geliştirmesi mümkün değil. Artan yabancı nüfus, düzensiz ve kontrolsüz göç zaten ekolojik limitlere dayanmış İstanbul’un limitlerini daha da aşındırıyor" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.